Mullah Krekar toch bij Al-Qaeda?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het is alweer een tijdje geleden dat nederlanders zich bezig hielden met Mullah Krekar, de geestelijk leider van Ansar al-Islam: een religieuze strijdgroep actief in het grensgebied van iraaks koerdistan en Iran. Krekar zat korttijdig vast in Nederland. Jordanie wilde hem hebben voor o.a. heroinehandel maar minister Donner liet hem bij gebrek aan jordaans bewijs vrijuit vertrekken naar Noorwegen (justitie.nl 14-01-03). Krekar vroeg in Noorwegen asiel aan, maar inmiddels is daar de weg vrijgemaakt om hem uit te zetten naar Irak. Krekar heeft namelijk herhaaldelijk valse informatie over zijn identiteit gegeven:
Krekar faces deportation (Aftenposten.no)

paspoort van Krekar in Afghanistan? De echte identiteit van Krekar blijft de noren echter bezighouden. Zo ook de noorse blogger Bjorn Staerk die een paspoort foto afkomstig van een Al-Qaeda pc in Afghanistan opeens wel heel erg vindt lijken op Mullah Krekar. Als het hem is dan had Krekar dus toch banden met het terroristen netwerk van Al-Qaeda.
Dus surf naar onze noorse vrienden, vergelijk de foto’s en help ze dit mysterie op te lossen: Krekar on Al-Qaeda’s Hard Drive? (Bjorn Staerk Blog)

[voor al die duizenden wannabee AIVD-ers is dit een uitgelezen kans om je speurneuzen-kennis voor een groot publiek te etaleren en wellicht spot de AIVD-scout u en is dit een begin van ’n nieuwe carriere !]

Reacties (3)

#1 Plejades

Nou lekker speurwerk. Als je de naam van die gast in Google tikt krijg je het ID kaartje vanzelf al te zien op de volgende website:

http://www.pwhce.org/krekar.html

Dat is een heel dossier van Krekar dus :-)

Poe poe wat een speurhond.

  • Volgende discussie
#2 Plejades

btw Paspoort is van een van zijn aliassen:
A’asud Muhammad Hasan

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Carlos

dat had hijzelf ook al ontdekt, lees zijn verdere uitleg

  • Vorige discussie