1. 2

  Ondertussen in de Tweede Kamer bij het debat nav de regeringsverklaring. Geert neemt het spreekgestoelte nunet in:
  “Mevrouw de voorzitter, dank dat u mij het woord geeft, ik hoop dat dat zo blijft. Ik kon het niet laten. Laat ik dan zo beginnen: Dit kabinet is een ramp voor Nederland. (..)
  Het woord islam komt niet een keer in de regeringsverklaring voor!”
  http://streams.planet.nl/cgi-bin/reflector.cgi?source=195.121.7.100&stream=TKStream3&title=Tweede%20Kamer%20der%20Staten-Generaal

 2. 5

  Moest er helaas tussenuit. Nu zie ik Slob.
  Wat is dat toch, dat “mensen tevreden zijn over hun eigen leven, maar ontevreden zijn over de samenleving”? Weer zo’n vorm van onzinnig cartesianisme. Hebberts.

  Alhoewel, ik herken het toch wel. Ik ben tevreden over de kwaliteit van mijn voedsel, maar vind dat anderen ook zo’n hoogstaande culinaire smaak moeten ontwikkelen en niet mogen genieten van ongezond vet eten. Daarnaast vind ik ook dat mensen die meermalen per week luxe uit eten gaan, exorbitante zelfverwenners zijn die gedwongen kaviaar aan de voedselbank moeten afstaan.

 3. 6

  DE KROKETTEN VAN DE FEBO ZIJN HEERLIJK zei mijn buurtvoedselbankdeskundige onlangs in het maandzorgoverleg. Hij had volkomen gelijk, ondanks zijn stemvolume. Hij zou zeggen VANWEGE.

 4. 7

  Maar dit is geen grapje:

  bijschrift bij foto van PvdA Statenfractie: “Blauwbekkend van de kou werd onder perron 1 van Leiden Centraal vergadert [sic] over de problematiek van dak- en thuislozen”. De dak- en thuislozen waren ook uitgenodigd op hun homeplek maar die lieten het een beetje afweten. Logisch, die zaten lekker binnen in het station of in Cafe Eigenzorg bij de erwtensoep.

 5. 8

  “Van Dobben kroketten” geachte Mescaline, die zijn het smakelijkst.te verkijgen bij de ‘ingang’ van de Albert Cuyp o.a….smikkel.

  Ging ooit eens op pad met Het leger in de nacht om deze kroketten in de vrieskou uit te delen, blije smoelen :)

 6. 9

  Ergens voel ik wet wat wrevel als ‘mijn’ vertegenwoordigers een tweede agenda kunnen hebben.

  Onlangs (vorige week) was er in Amsterdam een samenkomst, door de koning van Marokko aangezwengeld mind you (.), over twee paspoorten van zijn vierde generatie Marokkanen om de band aan te halen…dan krijg ik toch iets van een onaangenaam gevoel..hou je der buiten Kock denk ik dan :(

 7. 11

  Satékroketje van de FEBO, Mescaline.

  @larie: Ja dat artikel las ik ook. Dit vind ik dan wel weer prima (of ‘hoopvol’ moet je dan zeggen):

  Volgens Marcouch merkt Marokko dat de derde en vierde generatie weinig binding hebben met Marokko. Marokkanen in het buitenland vormen een belangrijke economische factor: Marokko heeft al een minister, Nouzha Chekrouni, die speciaal verantwoordelijk is voor Marokkanen in het buitenland.

  Marokkanen zijn te goed geïntegreerd, zo vat Marcouch de visie van Marokko samen. ”Vroeger had Marokko nog een podium in Nederland via de moskeeën, maar dat begint te vervagen. Vooral jongeren keren zich steeds meer af van de Marokkaanse politiek.”

 8. 12

  Neem dan de Fransen: 59% denkt dat het in de toekomst slechter zal gaan, vorige week was dat nog 51%, savoir vivre!

  Ook goed al die aandacht voor de Franse verkiezingen hier trouwens!

  wat is belangrijk voor de Fransen? ten tijde van de verkiezingscampagnes loopt het belang van de strijd tegen criminaliteit klink op: van 14 naar 21% in 4 weken tijd! Terwijl alle andere punten (werkloosheid, prijzen, koopkracht, social stabiliteit etc allemaal gelijkmatig inboeten).. Interessant, zou dat gevoel van onveiligheid dus vooral komen door politici? Ondanks dat we gelukkig zijn, voelen we ons ongemakkelijk, net zoiets als dat in witte dorpen er meer angst voor buitenlanders is dan in grote steden.

 9. 16

  zou dat gevoel van onveiligheid dus vooral komen door politici?

  Ja, maar anders dan je denkt, veel letterlijker. Een nieuwe regering haalt allerlei nieuwe en inefficiente dingen uit. Iedereen is er bang voor: belastingverhogingen, sterkere centrale regelgeving terwijl de huidige problemen niet noemenswaard worden opgelost.

 10. 17

  Het Zwitsers model, dames heren van klompenland.

  Een op de vier komt van verre aldaar en de ander drie hebben ook roots elsewhere..gaat prima de luxe.

 11. 19

  Atijd weer prachtig om te zien waar een draadje naartoe loopt.

  Deze maakt een erg mooi tochtje. Via motie van wantrouwen naar voedselbank naar kroketten naar vrieskou naar integratie en wantrouwen Franse regering.

 12. 24

  Nou ja, relatief gezien is het beter dan ijsdansen bijvoorbeeld….
  Pechtold is op dreef, de medisch-ethische kwesties zijn wel smakelijk….

 13. 25

  Wel opmerkelijk hoe Balkenende en Bos in hun functies groeien. Voor Bos en PvdA is het erop of eronder en ik vermoed dat meneer Bos zich dat zeer bewust is.

  Pechthold is een loser en moet in de hoek. (ik woon 5 minuten lopen van zijn stulp btw..een loser dat is wat hij is)

 14. 26

  Ik vind dat Pechtold een van de weinigen is die ondanks het feit dattie bijna geen zetels heeft openlijk voor verdomd belangrijke principes blijft staan. Die wars is van populisme, gek word ik ervan. Als er iemand geen loser is dan is hij het wel!

 15. 27

  En het argument “hij woont bij mij om de hoek”… moet ik daar iets mee? Ben je aan het Name-droppen of wil je er iets verstandigs mee zeggen?

 16. 28

  Ja joh..hij was burgermeester van het dorp hier. Zat ie op een stoel bij de braderie op het marktplein kon je naast hem zitten om over de “dingen” te praten.

  Deed ik ook, dan leer je hem wat beter in de ogen zien zeg maar…een populist…,precies.. dat is een juiste definitie.

 17. 30

  Wel een onhandige populst dan… Ik geloof toch echt niet dat Europa, vooruitgang, het individu en mensenrechten op het moment echt goed liggen bij de bevolking….

 18. 34

  Weetje ASH, tis geen slechterik..ik mag hem wel hoor..sympathieke vent.
  Zijn plek is bescheiden en “op dreef zijn” heeft zo zijn beperkingen in het politiek spectrum. That’s all.

 19. 36

  Ja tuurlijk.. ik heb alleen zo’n zwak voor op dreef zijn! Het is zo’n verademing na al dat samen, samen, samen en gedreutel…. Ik geef toe dat je met 3 zetels weinig te verliezen hebt, maar mijn god, wat is het heerlijk…