Milosevic Poll

Op de feestelijke uitreiking van de Dutch Bloggies zaterdag jl. kwam de winnaar in de categorie “Beruchtste Balkan Blogger” zijn prijs niet ophalen. Zoals we allemaal inmiddels uit de media hebben kunnen vernemen kon Slobodan Milosevic die ochtend niet zijn bed uitkomen (nu.nl). Inmiddels is uit lijkschouwing gebleken dat in het bloed van deze van oorlogsmisdaden verdachte ex-president een vreemd medicijn is aangetroffen wat waarschijnlijk zijn hartklachten heeft verergerd (Volkskrant). Omdat Sargasso groot is geworden dankzij complottheorieën ga ik graag met u de volgende poll aan:

VS, EU en Tribunaal, ik verneuk jullie allemaal...Slobodan Milosevic is vermoord door:
a) een Westerse geheime dienst
b) de Russische geheime dienst
c) de Servische geheime dienst
d) zichzelf
e) de Joegoslavische maffia
f) de Kosovaren, Bosniërs of Kroaten
g) Karremans
h) iemand anders nl.

 1. 9

  Wat zou het motief zijn om niet de uitslag van het tribunaal af te wachten en hem te vermoorden met medicijnen ? Ik zie niet zo snel in wie hier belang bij zou hebben, Ik houd het dus op D. Een mislukte poging om naar Moskou getransporteert te worden en daar te verdwijnen.

 2. 13

  Brilliant minds think alike, Carlos. Het mooie van conspiracy-theories is dat het er niet zozeer om draait wat het meest waarschijnlijke is, maar ook wat het beste verhaal is. Het wordt, kortom, een kwestie van opbieden.

  Mijn theorie*: zoals elke zichzelf respecterende dictator had Slobo natuurlijk een legertje dubbelgangers. De man die in de Scheveningse gevangenis zat was niet de echte Milosevic, maar een gebrainwashde look-a-like. Dankzij de medicatie die hij in zijn cel kreeg (en waarvan ten onrechte wordt gezegd dat het TBC-medicijnen waren), begon de brainwashing echter af te nemen, en was de kans dat hij door de mand zou vallen steeds groter. De èchte Milosevic, die ergens op een kokosnoten-eilandje zit te chillen, kan dat natuurlijk niet hebben, en ook het Joegoslavië-tribunaal zat niet te wachten op de vernederende onthulling dat ze al vier jaar bezig waren met het terechtstellen van één of andere joker.
  De tribunaal-medewerker die het schandaal doorhad, werd door de Servische geheime dienst betaald om de nep-Slobo te vermoorden, en zit nu op datzelfde kokosnoteneiland.

  * Puur bedoeld als fictie. Ik denk, ik zeg het er maar even bij. Het blijft internet.

 3. 14

  d) had ik al als optie bedacht……….tenslotte hebben zijn beide ouders ook al zelfmoord gepleegd, runs in the family zullen we maar zeggen

 4. 16

  Hierbij de link naar een programma over Milosovic en de beeldvorming die wij voorgeschoteld hebben gekregen:
  http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/14130382/
  http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/14130404/
  Twee keer bijna een uur…..maar het is het wel waard

  In ieder geval kun je voor je beeldvorming kun het beste dit lezen:
  http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/14130382/items/14185534/

  het komt er op neer dat er misschien iets anders door mensen gepost moet worden…..

 5. 18

  russische mafia.

  milosevic wilde naar rusland, maar dat wil putin niet natuurlijk. hij heeft al genoeg aan zijn hoofd met het gas en een aantal anti-putin gezinde rijkelui in londen.
  en de verkiezingen komen eraan… nee, niet naar moskou.
  en trouwens, milosevic is niet hip meer, kan helemaal niets voor moskou betekenen.

 6. 19

  d) ter bevordering van zijn wens tot mythevorming. Ook zeer toevallig 1 dag nadat hij opschreef dat hij dacht te worden vergiftigd.

  1-2tje lijkt me!

  En een mooi voorbeeld voor Verdonk, als die strax voor een internationaal mensenrechtentribunaal verschijnt, vanwege haar ethnische zuiveringen. ;-) @bicat.

 7. 20

  Complottheoriën zijn pas serieus te nemen als de schuld kan worden gelegd bij ‘de joden’. Ik houd het dus op de Mossad. ‘De moslims’ als 21e-eeuwse variant kan natuurlijk ook. Dan was het waarschijnlijk een gevalletje eerwraak.

 8. 21

  Als je Karremans wil beschuldigen, moet je het op de volgende manier doen: In februarie 2000 diende Francis Boyle, de advocaat van de Moeders van Srebrenica een aanklacht bij het Joegoslavië tribunaal in, waarin ook Kofi Annan, Boutros Boutros-Ghali, en Ton Karremans werden benoemd.

  In deze aanklacht argumenteerde Boyle dat Srebrenica het gevolg was van een het Owen-Stoltenberg plan, waar Boyle zelf in naam van Bosnië in 1993 negotieerde, om Bosnië in drie delen te af te splitsen, langs etnische lijnen. Om dit te bereiken zouden er 1,5 a 2 miljoen mensen ‘verplaatst’ moeten worden. Dus men liet Srebrenica met opzet in Servische handen vallen.

  Ik herinner me ook een artikel van Noam Chomsky in zMagazine gelezen te hebben, waarin dit soort etnische zuiveringen door regeringsfunctionarissen als acceptabel gevonden zouden zijn. Hieronder een stukje: ‘The August phase of the military campaign, Operation Storm, was the largest single ethnic cleansing operation of those years. The UN reports that “approximately 200,000 Serbs fled their homes in Croatia during and immediately after the fighting,” while “the few that remained were subjected to violent abuse.” A few weeks afterwards, Richard Holbrooke, who directed Clinton’s diplomacy, “told Tudjman that the [Croatian] offensive had great value to the negotiations” and “urged Tudjman” to extend it, he writes in his memoir _To End a War_, driving out another 90,000 Serbs. Secretary of State Warren Christopher explained that “We did not think that kind of attack could do anything other than create a lot of refugees and cause a humanitarian problem. On the other hand, it always had the prospect of simplifying matters,” in preparation for Dayton. Clinton commented that the Croatia’s ethnic cleansing operation could prove helpful in resolving the Balkan conflict, though it was problematic because of the risk of Serbian retaliation. As reported at the time, Clinton approved a “yellow-light approach” or “an amber light tinted green,” which Tudjman took to be tacit encouragement for the “crowning achievement.”

  Dus zo heb je je samenzweringstheorie.

 9. 28

  als dit waar is tenminste:

  “Uges onderzocht enkele maanden geleden het bloed van Milosevic, omdat artsen zich afvroegen waarom de middelen die Milosevic kreeg niet werkten. “Een geraffineerd medicijn, niemand zou daaraan gedacht hebben”, zegt Uges.

  “Ik verwacht geen moord. Hij is ook niet overleden aan de Rifampicine. Het medicijn moest hem alleen naar Moskou lokken en daar zou hij vrijgelaten worden.”

  Milosevic zou in Moskou stoppen met het medicijn, opeens beter zijn en Nederland zou te kijk staan, zegt Uges.

  Familieleden en andere medestanders zeggen dat Milosevic het slachtoffer is geworden van vergiftiging. Milosevic zelf lanceerde het gerucht dat hij zou worden omgebracht door niet-aangepaste medicijnen.”

  VRTnieuws