1. 6

  Op zich niks mee toch dat militairen worden ingezet om de veiligheid te bewaren als die mogelijk in het geding is.
  Wij hebben toch ook gewapende Marechaussees rondlopen.
  Kan me nog herinneren dat tijden lang bij de Amerikaanse ambassade een APC van de KMar stond.
  Dus ook Nederland gebruikt gewapende militairen in geval van nood, naast de reguliere taken die ze hebben.

 2. 7

  Cracken, in Nederland wordt de marechaussee niet bevolen door iemand met een verleden als couppleger, moordenaar, militair dictator en drugshandelaar. Als dat wel het geval was, en aan hem loyale troepen zouden gewapend bij jou door de stad marcheren, dan zou je dat toch zeker ook zorgelijk vinden?

 3. 9

  Fraaie reacties Olav..mijn suri-collega’s zijn ongewoon somber gestemd.

  ps: Het “best vinden” is een teken aan de wand vrees ik.

  pps: daar gaat mijn 2011 vakantie.

 4. 10

  Surinamers hebben zo tering lang lopen roepen dat ‘wij’ ons niet met hun moeten bemoeien, dat het me nu allemaal hele dikke worst zal wezen wat er met Suriname gebeurt. Al roepen ze er morgen de dictatuur uit, het zal me mijn reet likken, als we er maar geen geld aan verkwisten. 30 jaar betalen voor die armoede daar is meer dan genoeg hopeloosheid, ik heb het wel gehad met die meute die zo graag met rust gelaten wil worden. Is het boek nu eindelijk dicht? Fijn. Misschien kunnen we ergens een land met arbeidsethiek, toekomstperspectief en intellectuele begaafdheid sponsoren.