Mevrouw Chiang Kai-Chek

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Madame ChiangVeel Chinezen zullen er wellicht niet om rouwen, maar in de categorie ‘overlijdensberichten’ is dit wel weer een echte gouwe ouwe: op 105-jarige leeftijd is in New York City mevrouw Chiang Kai-Check, de echtgenote van de laatste kapitalistische uitbater van China overleden, de generaal die het van de laatste keizer overnam, maar uiteindelijk door de communisten van Mao naar Taiwain (of zoals het officieel heet: de republiek China) werd verjaagd.
In de NYTimes staat een mooie en uitgebreide levensbeschrijving, dat al een aantal jaren op de planken lag.

Biografie Madame Chiang Kai-Chek [sargasso1, sargasso1]

0

Reacties (3)

#1 Carlos

Moet je je voorstellen hoe China eruit had gezien als de Chiang Kai-Chekjes het wel gered hadden tegen Mao…

Geen 30 miljoen doden door hongersnood en ook geen 1 miljoen doden door de Culturele Revolutie. Maar wel miljoenen gecrepeerd door corruptie en aristocratische onderdrukking. Het zou een land zijn vol levendige kapitalistische handel en overal had je bordelen vol met arme boerenmeisjes die te zich voor een habbekrats zouden aanbieden.

Wel verdraaid dat lijkt wel het China van nu ?!

  • Volgende discussie
#2 caprio

haha..ja, het ‘made in china’ syndroom… weet niet of men daar in Europa al last van heeft, ik kan hier maar geen prul vinden waar dat niet uit china komt, mijn hele keukenraad, al mijn goedkope ondergoed, mijn badkamerprullen, bed sloffen noem maar op, en dan zijn ook al mijn collega’s nog eens chinees. het is een kwestie van nummerologie voordat we allemaal chinees zijn.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Carlos

bij ‘ons’ in Europa is alles nog ‘made in Taiwan’.

  • Vorige discussie