Meüs Culpa

Hallo hallo hier is uw achter de actualitiet aanhobbelende margelogger Drs Boobelino de Soto. Er moet mij wat van het hart: Meüs Mea Culpa! Sorry sorry sorry, ik ben zeer waarschijnlijk dé reden dat het blog Zaragossa geen bloggie won voor Beste Politieke Weblog. Want toen internet-deskundige Meüs van der Stoel als jurylid van de Dutch Bloggies zijn verplichte rondje maakte langs de genomineerde blogs viel het hem op dat het bij Sarkozy niet altijd over politiek gaat. Hoppa! Daar had het hardwerkende collectief van Stolichnaya een diskwalificatie aan zijn broek. Dankzij mij. Mijn vrijpostige postjes op Swarovski waren voor Meüs uiteraard een schot voor open doel om het blog resoluut te prullebakkeren. En dat moest ook gebeuren want Meüs had een missie. Niet zozeer de genomineerde blogs keuren volgens heldere -vooraf geformuleerde- criteria. Nee Meüs (en de rest van de jury?) wilde(n) vooral zichzelf profileren. Dat is ook goed voor de profilering van de prijs had een van de sponsors geroepen. En dus verzon men een list: twee criteria die vrijwel alle genomineerden zouden diskwalificeren. Ten eerste mochten de blogs niet aan een politieke partij verbonden zijn en ten tweede was reageren op de actualiteit opeens ook verboden. Wat overbleef, dat werd niet benoemd, maar dat was gewoon duidelijk. Onafhankelijk en visionair: zoals Meüs zelf. Vette pech voor het hobbelende en wiebelende Lebowski blog. Want was de winnaar van de Dutch Bloggies 2006 in het kader van politiek bloggen nog wel weggekomen met wat rituele Bush-bashing. Dit jaar is het de nadrukkelijke aanwezigheid van uw eigenste Drs geweest wat Babushka haar de sjaal om deed. Mijn excuses nogmaals. Toch is wat betreft polletiek en bloggen Buzkova altijd al een voorloper geweest. Petra Buzkova, deze Tsjechische minister van Onderwijs, verscheen zelfs als eerste met twee eigenstandige opinies (NSFW) op Sargasso. Of was het Sargasso op Buzkova? Huh?! Verdomd lastig die bloogozweer! Hey Meüs… memMmoët je nog wat van die Chandon?!

 1. 5

  Meüs van der Poel!

  Typisch
  Een open en enthousiaste stimulator, gericht op mensen en relaties. Een specialist in strategisch communicatiemanagement, issuemanagement en het ontwikkelen van campagnestrategieën. Bovendien ondersteunt hij publieke en maatschappelijke organisaties bij de communicatie in de continue veranderende omgeving.

  Ik ben bang dat Me-hus de Dutch Bloggies misbruikt heeft om zijn eigen bedrijfje te promoten. Hij is ten prooi gevallen aan winstbejag. Hij wil de motivator uithangen in de blogosphere, mensen prikkelen door ze iets te onthouden, een oude truuk. Schandalig dat hij de DBs en weblogs als kruiwagen gebruikt.

 2. 8

  Als je veel van de winnaars van de afgelopen jaren bekijkt is het bijna een eer om geen dutch-bloggie te krijgen. De naam van de prijs alleen is al genoeg voor een milde prikkeling achter in de keel. Dat sargasso niet in een hokje is ingedeeld door een stel onbenullen van dutch-floggie is alleen maar winst.