Bridge the gap between charitable foundations and younger people is the goal of The Envolve Project. “Using modern imagery for new media that acts as a call to arms for humanitarian and environmental causes” is their statement on Facebook.
These two video’s, flagged with the hashtag #donatewaterproject, is their first attempt.
Above is a simple message: Save water, shower with a friend.
There is another way to save water with a shower. Why not combine these two ideas?
Of course, I embrace the idea of reaching young audiences through modern media. But it is not really new, it’s part of the success of channels like YouTube and Instagram.
Besides that, strategic thinking from the channel shouldn’t be the basis. Never. It’s the message what comes first. And precisely that message is very thin in these two video’s. It isn’t sustainable and solid, it is liquid and slips away.
Another claim from the project: “The Envolve Project promises to never use negative imagery to guilt and shame viewers into donating. We feel that this tactic is classless and counter-productive.”
That’s exactly my problem with the second video. The used of the term ‘Dirty Girl’ is risky and can be interpreted negatively.
My criticism above is mild. I could have used the term objectification. See their FB page for more.
First video featuring Joy Corrigan and Michael Daley. Second video is with Ana Tanaka.
Via @agencelimite
Van Osocio.
Reacties (17)
Het probleem is echt niet het doucheverbruik.
Het probleem is het virtuele water dwz het water benodigd voor productie. Zo kost een kopje koffie 140 liter en een ton graan kost duizend ton water (hoeveel liter is dat?). Zoet water!
Een mens drinkt 2 liter en eet een paar honderd gram voedsel, gebruikt veel spullen. U doucht misschien 30-50 liter per dag. 100 l als u in bad gaat. Ja, het kan minder maar ga dan zwemmen in een riviertje.
Oplossen van het zoetwaterprobleem gaat niet door minder te douchen. Tenzij u veel minder hygiënisch wordt en dus ziek, ziektes over gaat brengen, de populatie ziek wordt en lekker dood gaat. Dat zou echt een oplossing van het probleem zijn. Maar ga dat maar eens adviseren.
Het zoetwater gebruik bij productie van ons voedsel is groot.
Daar kunt u echt wel voor douchen.
(geïnspireerd door Wildgroei van Rob Hengeveld)
Gelukkig gaat het water niet verloren en is ‘verbruik’ ook geen juiste term. Het water wordt alleen vies gemaakt en moet daarna gereinigd worden. Wanneer mensen minder water gebruiken wordt de vuilheidsgraad groter en kost het evenveel energie het schoon te maken.
Is de meeste milieuvervuiling door douchen niet het energieverbruik om het water op te warmen, niet het watergebruik zelf?
Ik vind het wel leuke manieren om aandacht te geven aan waterbesparing, maar geen effectieve voorstellen.
Als ik alleen douche ben ik snel klaar, maar met zijn tweeën gaat veel langer duren. En als ik onder de douche een plasje laat lopen blijf ik ook wat langer staan, want die pislucht wil ik niet achterlaten.
Bovendien als iedereen samen gaat douchen gok ik dat er op de lange termijn ook meer kinderen worden geboren. Dat is pas slecht voor het milieu.
Ik denk dat douches met zijn tweeën een stuk langer duurt dan douchen alleen :)
Overigens is er in Nederland geen zoetwaterprobleem en kunnen wij de zoetwaterproblemen in andere landen niet oplossen door hier minder zoet water te gebruiken.
“Bridge the gap between charitable foundations and younger people is the goal of The Envolve Project.” En aldaar lees ik:
““There is nothing so pitiful as a young cynic because he has gone from knowing nothing to believing nothing.”
Maar hoe stompzinnig is het om vanuit moraal of geloof een totaal infantiel verhaal rond te blijven strooien? En is die moraal dan ook een soort excuus om vooral ook maar niet de moeite te hoeven doen om je te verdiepen in de materie?
Het begint al op onze basisscholen waar onderwijzers niet gehinderd door enige kennis de moraal overbrengen aan de kindertjes vanuit ons calvinistisch erfgoed. “wees zuinig met water” het wordt er al vroeg ingepomt. Laten we beginnen om onze onderwijzers op cursus te sturen waar ze ‘alles’ leren over water.
Wat een onzin.
Dit krijg je als marketeers zelf goede doelen bedenken. Vervolgens doen ze hetzelfde stopzinnige trucje dat ze op alle commercials toepassen: seks (samen douchen) of tieten (pink ribbon) en voila, een bewustwordingscampagne die totaal niet nodig is.
Vervolgens gebruiken de marketeers de goede doelen weer om zichzelf te marketen. Vervolgens kunnen ze weer een bewustwordingscampange lanceren over het zelfbeeld van vrouwen. Dat doen ze dan ook weer met een lekker wijf met onge-epileerde wenkbrouwen.
Zoals Bill Hicks zei: Kill yourself.
Ps: dat bedoelen ze ook met: “The Envolve Project promises to never use negative imagery to guilt and shame viewers into donating. We feel that this tactic is classless and counter-productive.” VOORAL BLIJVEN CONSUMEREN! Let vooral op het ‘classless’: een moreel beroep doen op iemand is ‘classless’. Kill yourself.
@3: Precies. Daarom zou een douche WTW systeem standaard moeten zijn in nieuwbouw en renevatie wat mij betreft. Daarmee wordt de warmte van het gebruikte douchewater weer gebruikt om het verse douchewater vast op te warmen. Dat kan fors schelen op het energieverbruik.
Overigens is in Nederland het probleem niet zozeer dat we te weinig zoet water hebben, maar wel dat we super-schoon drinkwater gebruiken voor zaken waar dat niet nodig voor is. Het zuiveren van het water kost natuurlijk ook energie en grondstoffen.
@10: Indien de energiebesparing opweegt tegen de investering dan kan dat overwogen worden. Ik vraag mij af of dat zo is. “Moeten” is denk ik pas op zijn plaats als daadwerkelijk aangetoond kan worden dat het hier gaat om een enorme energiebesparing. Kunt u de cijfers hierover leveren?
Het is waar dat voor douchewater niet per se drinkwater nodig is. Maar het is nu eenmaal zo dat wij in Nederland ook verzuipen in ons drinkwater. Wat is de winst van een gescheiden systeem uitrollen? U heeft het over een probleem, maar er is helemaal geen probleem. Niet in Nederland. Het probleem speelt zich slechts af in de hoofden van de drinkwater gehersenspoelde mensen. Er hoeft in Nederland geen drinkwater bespaard te worden. Dat is kletskoek. Klinklare onzin.
@11: Op tweakers wel een aardige discussie over douche WTW:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1498194
@12: Dank voor de link. Vooral een speeltje voor hobbyisten zo te lezen? Voor nieuwbouw lijkt het toch makkelijk toepasbaar. Maar duidelijkheid over prijzen krijg ik tot nu toe niet. Sterk afhankelijk van de gezinssamenstelling en de gemiddelde douche tijd. Met zes personen die graag elke dag 20 minuten douchen heb je het er zo uit. Iemand die alleen woont en een korte douche neemt, heeft geen winst. Elders (milieu centraal) lees ik dat de eerste twee minuten er sprake is van een opwarm tijd. Bij korte douchetijd dus nooit winst te halen.
@10: “zou een douche WTW systeem standaard moeten zijn. Daarmee wordt de warmte van het gebruikte douchewater gebruikt om het verse douchewater vast op te warmen. Dat kan fors schelen op het energieverbruik”
– Die energiebesparing is beperkt, niet fors, vooral bij een korte douche is WTW nauwelijks rendabel!
– Schrappen van de onzinnige eis om warm water bij 60 i.p.v 30 graden te bewaren kan veel meer besparen.
@13: Als alleenstaande met beperkte douchetijd is het financieel waarschijnlijk niet rendabel om in te bouwen nee, maar in gezinssituaties al snel wel. Nieuwbouw lijkt me makkelijk de moeite waard, maar zit het misschien nog niet zo in het systeem van de installateurs. Het hoge hobbygehalte zit hm voornamelijk in dat het een discussie op tweakers is, deze dingen zijn ook gewoon te koop*. Het alternatief is dat dure opgewarmde water rechtstreeks het riool in te gieten, dus het zal al snel gaan opleveren.
*http://brieswaterenenergie.nl/ (Zelf geen belang in. Ook wat kostenramingen.)
Douche bags
@3: Heb je een badgeiser met een rendement van 60%: dan kost het opwarmen van 1000 liter douchewater: 7,5 kuub aardgas
Heb je een HR-ketel met een rendement van 85%: dan kost het opwarmen van 1000 liter douchewater 5,3 kuub.
Als je je aardgasrekening (en je CO2-uitstoot) omlaag wilt brengen kun je:
– minder vaak douchen
– korter douchen
– en met koud water douchen.