Matanza tonijnslachting

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (15)

#1 HansR

Is dit anders dan een varkensslachterij?

  • Volgende discussie
#2 Spuyt12

Misschien in zoverre dat deze beesten tot het moment van vangen een normaal leven hebben gehad.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Carlos

Het is tonijn die uit het wild wordt gevangen en voor de kusten van Italië/Libië/Spanje/Marokko in kooien wordt vetgemetst.
Het lullige is dat deze dieren gevangen worden nog vóórdat ze zich hebben kunnen voortplanten: hierdoor heeft de soort geen kans om zich te herstellen van de visvangst.

En wat betreft de vergelijking met varkens, ik ken (nog) geen beelden uit Europese slachterijen waarbij slachters lukraak hun geweer leegknallen op een krioelende groep varkens en waarbij andere slachters gewapend met dolken in de kooien springen om de dieren overhoop te steken. Zo bont maken zelfs de halal-slachters het niet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Carlos

..en oja de meeste tonijnsoorten staan op uitsterven (minor detail)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 HansR

@3
…ik ken (nog) geen beelden uit Europese slachterijen waarbij slachters lukraak hun geweer leegknallen… etc…

Eens

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Spuyt12

Goed, maar dan gaat het om de vraag wat erger is. Een leven lang als kistkalf en dan een pin in je hoofd, of dit.

Ik weet het niet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#7 Kornuit

Ik geniet daarom altijd extralang als ik een blikkie tonijn naar binnen sla.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#8 Kornuit

Bah! Bij nader inzien eet ik voortaan alleen nog maar vissticks van cpt Iglo, dat was tenminste een geschikte kerel.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#9 SciInv

Denk maar niet dat er in jouw blikkie tonijn blauwvin van de mantaza zit. Die gaat rechtstreeks naar Tokyo. € 10.000 per stuk was het toch?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#10 Pancho Villa

Oke, het ziet er wat bloederig uit, maar het lot van de gemiddelde trawler-vis is volgens mij niet veel beter, alleen minder fotogeniek.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#11 mescaline

Ik ben even kwijt in welk zuidelijk Douwe Egberts-landenalbum met plakplaatjes uit het pak koffie het was, maar Piet Bakker had er hetzelfde verhaal over (paaiplaats dit keer), met dezelfde foto’s in 1957. Dus ja, ik wist dit al een tijdje.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#12 Carlos

Okee, maar het verschil met 1957 is dat je hier de allerlaatste tonijnen ziet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#13 mescaline

Hier gebeurt alles 50 jaar later.

*heeft opeens zo’n idee: moet opeens naar bed*

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#14 Cole

Mooi hoor, maar…
waar zijn de vrouwen? Die drukken zich weer, zoals gewoonlijk, en beperken zich tot het in de supermarkt uit het schap vissen van ongevaarlijke blikjes tonijn.

Trouwens… genieten die visjes geen bescherming onder een strenge Europese richtlijn of verordening?
…Nee die drukken zich natuurlijk ook weer.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#15 SciInv

@Mescaline, 11:
Ik wist wel dat het bestond, maar niet met schieten. Volgens mij is het oorspronkelijk met knuppels en haken.

@Cole, 14:
Hebben ze geprobeerd, is niet gelukt. Bedenk dit: ”The largest driver of that demand is the sushi and sashimi market in Japan, which prizes the tunas’ belly meat. There, a single large adult bluefin tuna can sell for US$50 000 or more” en je ziet het probleem.
Ze gaan het nu weer proberen met de Europese aal.

  • Vorige discussie