1. 3

  Shocking inderdaad. Begon hem pas de laatste jaren meer te waarderen. Een grote waarnemer & schrijver is heengegaan! Zijn laatste zin op zijn site: “Het is een feestdag, wanneer hij ook valt.”

 2. 6

  Ter Braak en Du Perron waren net plusminus 40 toen ze stierven. Marsman ook.

  Alexander de Grote was 33 om en nabij.

  Mozart, 38 ?

  Martin Brill 49. Niet slecht. Opvolgers Youp en Nico w.m.b.

 3. 11

  Meteen op de sterfdag over overschat gaan praten vind ik ook zo wat. Maar Evelien was in elk geval onderschat.

  “Ooh niks,” zei Julia, “Billy in groep 5 is zich altijd aan het aftrekken.”

  Evelien wist niet wat ze hoorde. Ze kende geen Billy, dat hielp nog wel een beetje. “Wat doet ie dan?” vroeg ze.

  “Hij zit altijd met z’n hand in z’n broek,” zei Juul. Ze sloeg de deken opzij om te demonstreren hoe een kinderhand in een kinderbroek op en neer ging.

  Evelien sloeg de deken gauw weer terug. Ze vroeg zich af of haar dochter haar niet in de maling nam. Ze zou toch wel snappen dat als een jongetje de hele tijd in zijn broek zat, dat ie dan aan zijn piemeltje zat, of niet? Ze dacht onwillekeurig even aan Harko die als hij de kans had ook voortdurend met zijn hand in zijn broek zat, vooral in de weekends en op vakantie. Waarom had ze er zo’n hekel aan? Haar vader had het niet gedaan, voor zo ver ze zich herinnerde, maar misschien had ze het gewoon verdrongen. “En waar doet ie dat dan?” vroeg ze.
  http://www.martinbril.nl/archief/2006/03/evelien_de_grot.html

 4. 12

  Op 22 april verloor ik mijn bril. Hoe kan ik nu schaamteloos meelijden met iemand die ik helemaal niet ken? Ik draag niet eens een bril. Toch heeft hij mij de halve nacht wakker gehouden. Sommigen kan ik op afstand bewonderen. Of verafschuwen, in ieder geval lijken ze heel dichtbij. Hun vertrek van het toneel laat mij dan niet onbewogen.

  Je doet er toch niets aan, en
  Wie goed kijkt, ziet in hetzelfde
  Altijd wel iets anders. Dat is de

  Kunst.

  (MB, 26-7-08)

 5. 15

  Beetje overschat schrijver, vooral met Evelien. Ik weet dat die gasten zelf de achterkanten van hun boekies niet schrijven, maar toen ik las: “Evelien is een gewone Nederlandse huisvrouw, met uitzicht over het Vondelpark vanuit haar keuken”, toen wist ik: deze man weet niet wat een gewone Nederlandse huisvrouw is. Die hebben namelijk *geen* uitzicht over het Vondelpark vanuit hun keuken. Maar enfin, een beetje jong is het wel..

 6. 17

  Gefeliciteerd. Ik word gek van die buiten proportionele aandacht in de kleffe kringen van de media voor Bril’s dood. Fucking so what, een schrijvertje dood. De media denken dat als een van hun dood gaat het erger en interessanter is dan wanneer mijn buurman dood gaat. Heb m al een tijd niet gezien trouwens.

 7. 19

  Hoera, daar is caprio weer! Nooit te beroerd om iemands dood te relativeren. Overigens, als je je buurman al een tijd niet gezien hebt, en hij blijkt inderdaad te zijn gestorven, dan is het JOUW SCHULD. Deels.