1. 3

  @2: Maar daarna mag je het dan wel ook nog gaan houden, tenzij de huidige eigenaar binnen drie jaar zijn hypotheekschuld weet op te hoesten en nog wat geld voor een uitzettingsrechtszaak. Ik denk dat met zo’n regeling in Nederland de krakers niet het ongelukkigst zouden zijn.

 2. 4

  @Bismarck, had je gedacht, de krakers zouden in eerste instantie erg blij zijn met zo’n regeling, echter die blijdschap zal snel omslaan als na 3 jaar de eerst OZB aanslag op de mat valt :D
  Wat zou de OZB op zo’n pandje in het centrum van A’dam zijn :D

 3. 5

  @4: Aja, van die OZB worden de krakers ongelukkiger dan de schimmige vastgoedjongens die een heel huis kwijtraken? Daarnaast wat zou de OZB inderdaad zijn op een huis met een prijs van 12 euro?

 4. 6

  Bismarck, OZB wordt niet berekend naar de verkoop waarde en dat weet je dondersgoed, dus nu nog eens wat zou de OZB op een 750k+ huis in Amsterdam zijn.

  P.S.
  Die schimmige vastgoedhandelaren die overkomt dit niet hoor.

 5. 7

  @4: Valt wel mee als je met meer dan een persoon erin woont. Voor een pand van een miljoen WOZ waarde zit je aan zo’n 1000 euro per jaar.

 6. 9

  Donnerwetter, op de puinhopen van het AAA- verknipte neoliberalisme kan dus tóch nog iets moois groeien. Wat een bofkont: betaalt geen OZB, geen huisvuilbelasting/ riool/ ingezetenentoeslagen of lokale opcenten enz.enz. want: is geen rechtmatige eigenaar of huurder. (@3 e.v.) In kadaster: oude eigenaar of de schuldeisers van het faillissement

  Zijn er nog meer huizen in de VS die in No-Mans-Land zijn belandt? Zo ja, stuurt u mij dan een e- mail…

 7. 11

  Of wilt u geld toe YP?

  One program offers $150,000 in housing renovation money and requiring only $1,000 down to police officers who are willing to relocate to the city. Another offers college graduates $2,500 to rent and $20,000 forgivable loan to buy properties.

  Potential home buyers can choose from plenty of cheap or free homes, especially in the blighted neighborhoods of Woodward Ave. and Brush Park.

  Read more: http://www.businessinsider.com/abandoned-houses-detroit-2011-2#ixzz1Sg2kJYNv

 8. 12

  Wil YP ook gratis geld bij zijn gratis huis?

  Mayor Dave Bing is trying to save Detroit by offering incentives to lure residents back to abandoned neighborhoods.

  One program offers $150,000 in housing renovation money and requiring only $1,000 down to police officers who are willing to relocate to the city. Another offers college graduates $2,500 to rent and $20,000 forgivable loan to buy properties.

  Potential home buyers can choose free homes, especially in the blighted neighborhoods of Woodward Ave. and Brush Park.

  Read more: http://www.businessinsider.com/abandoned-houses-detroit-2011-2#ixzz1Sg2kJYNv

 9. 14

  Het is natuurlijk niet zo dat hij het huis heeft gekocht voor $16,-. Hij kraakt het legaal voor $16,-.

  En is dat huis niet gewoon van de bank? Onderpand enzo, vorige bewoner kon de hypotheek niet betalen…

 10. 16

  @14: Ik begreep dat als de vorige eigenaar zijn schuld niet betaalt en hem eruit laat zetten binnen drie jaar, het daadwerkelijk zijn bezit wordt.

 11. 17

  @6: En jij weet ook dat je dat kan aanvechten, als je maar een paar vergelijkbare woningen kent die recent voor vergelijkbare prijs zijn verkocht. Kwestie dus van elk jaar een paar grote panden Texas style kraken en de WOZ-waarde kan elk jaar op 12 euro. Je moet ook noit akkoord gaan met de WOZ-waarde die de gemeente voorstelt, want die schatten hem altijd hoger in dan de daadwerkelijke verkoopprijs van vergelijkbare huizen.

 12. 18

  Hier staat iets meer http://ow.ly/5JMHm
  Dus: “..the house down the street was in foreclosure for more than a year and the owner walked away. Then, the mortgage company went out of business”.
  Just like that. Eigenaardige zaak dus. Je huis gaat in executie-verkoop, bank gaat failliet en je vertrekt. En er is geen rechthebbende die dat eigendom claimt? Behalve die ene handige Texaan.

 13. 19

  Ah lekker, hij is nu in onderhandeling met de oorspronkelijke bewoner, wiens bezittingen nog in het huis staan. En die moet de hypotheekschuld gewoon afbetalen. WAT EEN FUCKING CRIMINEEL.