1. 1

  Mijn idee van die twee is simpel, doe zelf eens wat inplaats van afgeven op anderen om je eigen falen te verdoezelen. Nare mannnen, bush ook hoor, maar nare onechte mannen die twee, populisten heb ik een bloedhekel aan en daar zitten er twee.

 2. 2

  “Populisten van links en van rechts” was in de ontwikkelfase van dit postje ook nog een mogelijke titel. Maar dan had ik Dubya erin moeten photoshoppen. Dus koos ik voor de Albert Verlinde Variant.

 3. 3

  Kom nu eens met een werkbare definitie van ‘populisme’. Ik krijg de indruk dat in veel discussies elke politieke beweging die de belangen van de meerderheid van de bevolking verdedigt als ‘populistisch’ wordt afgedaan, terwijl met het verdedigen van de belangen van de meerderheid niets mis is. De meerderheid, dat zijn de werkende mensen, hier en in Latijns Amerika en overal.

 4. 4

  Maradona ontdekt oude berichten van Sargasso rijkelijk laat. “Tot dusver was ik altijd te stoned om te bushbashen, pero ahora: Sargasso Siempre!”

 5. 5

  @Hiram:

  po·pu·lis·tisch (bn.)
  1 betr. hebbend op, van de aard van populisme

  po·pu·lis·me (het ~)
  1 populaire, oppervlakkige, enigszins demagogische betoogtrant

  het verdedigen van de belangen van de meerderheid niets mis is

  Over het algemeen is er niets mis met het verdedigen van de belangen van de meerderheid (iets dat over het algemeen de meerderheid niet nodig heeft, elke minderheid heeft daar meer moeite mee).
  Het probleem zit hem ogewtijfeld in het oppervlakkge en het demagogische die elke rationaliteit en redelijkheid uit een betoog doet verdwijnen.

  Is dit werkbaar?

 6. 6

  ‘ongetwijfeld’ en ‘oppervlakkige’

  Wat is de mens toch een geweldig wezen dat hij in het krakkemikkige ‘ogewtijfeld’ nog ongetwijfeld kan lezen!

  En wat heb ik een klote keyboard.

 7. 7

  M.: “Kijk Chavez met deze hand heb ik in ’86 te Mexico het Engelse elftal maar mooi een van een overwinning beroofd”

  C.: “Ach dat is nog niks, met mijn mond heb ik heel Venuzuela een oor aan genaaid”

 8. 8

  Het lijkt: hoe bozer Maradonna kijkt, hoe tevredener Chávez moet glimlachen.
  Dat is, denk ik, wel een beetje populistisch: tevredenheid over de gegenereerde boosheid.

 9. 10

  Larie gaat wel kort door de bocht! Chavez doet zelf wel degelijk wat (meer dan wat zelfs). Maradonna ook wel trouwens (uiteraard iets minder, maar goed het is ook een wonder dat ie nog leeft). Chavez doet zelfs wat aan de arme buurten in de VS, waar Bush dat nalaat.

 10. 11

  @bismarck: Het was laat en zat te balen toen ik even (franse) tv zat te kijken wat ik vrijwel nooit doe en werd van “de toestand in de wereld” ietwat sagerijnig en reageerde daarom wat strange :(

 11. 12

  Ja, Frankrijk… Waar politici blijkbaar ook het 1 en ander hebben nagelaten de laatste tijd.
  Toch grappig, aangezien er een paar jaar terug juist bewonderend naar frankrijk werd gekeken, hoe ze daar toch beter bezig zouden zijn met allochtonen en kansarmen. Ik kan me nog herinneren dat ik een documentaire zag over hoe de fransen werkelozen aan Melkertbanen hielpen, maar dan op echt grote schaal. Doen ze dat nu niet meer of hebben de Melkertachtige banen niet geholpen bij het intomen van de kansarmen?

 12. 13

  Ik weet niet of ze het nog doen. Ik weet wel dat ze de wijkagenten hebben afgeschaft, omdat ze geen behoete hadden aan politieagenten die voetbalwedstrijden organiseerden. Het buurtwerk hadden ze al afgeschaft. Ze moeten in Frankrijk verplicht worden om ‘het monster Trotteldom’ te lezen.

 13. 14

  De vraag die we ons moeten afvragen is waarom communisme, socialisme en andere vormen van links in Zuid-Amerika zo populair zijn? Komt dat omdat die mensen dom zijn? Zijn ze jaloers op de rijken en, te lui om te werken, willen alles delen? Of komt het door het Amerikaanse optreden in de regio?

 14. 22

  @mescaline #18

  Daar gaat het niet om. De meeste vormen van radicalisme zijn het gevolg van verschillende vormen van onderdrukking. Willen de VS geen communistische Zuid-Amerikaanse continent, dan kunnen ze morgen stopen met roven. Zo simpel is het.