1. 6

  @4 klinkt goed, maar is het probleem niet dat dat gat op 1.5 kilometer diepte zit ipv 50 meter zoals op de plaatjes bij van den Noort?

  Oftewel: hoe mik je een basaltblok vanaf die hoogte precies op het platform zonder de flexibele slang te beschadigen?

 2. 7

  Ze hebben het over een slang van 1700 met een aantal gegeven opties.
  Voor die basaltblokken kunnen ze greenpeace vragen. Die heeft er al ervaring mee.

 3. 8

  Nou ja, tis ook handel he. Putjesscheppers moeten er ook zijn moeten tenslotte ook eten. Maar kan iemand in fucking perspectief dan dit even duiden:

  Fucking BP heeft op de Londense beurs vandaag maar liefst 15 fucking procent van haar fucking waarde verloren. Alle fucking geintjes hebben tot fucking dusver 800 miljoen fucking euros gekost (meldt het olieconcern). Die kosten zullen naar verwachting nog flink fucking oplopen naast enorme PR- schade: op sociale netwerken wordt namelijk al opgeroepen om BP te boycotten.

 4. 10

  MaxM.

  Je leidt vast een gelukkig en vredig leven. Je vervult ook vast een voorbeeldfunctie voor de maatschappij. Mensen zeggen vast “Daar gaat maxM, hij doet er toe wat een fijn mensch is het toch die MaxM”. Oke, als enige ondeugd op een terrasje roklengtes vinken op de achterkant van een viltje.”..

  Maar maar hoe…hoe kan je godverredomme nou gaan speculeren op het gruwelijk falen van BP de olie-industrie Maxm? Nog gewoon bekennen hier op sargasso ook. Gokken op een ramp van ongekende omvang, schaam je je nou niet? Begrijp ik niet hoor ik meen het. Zo maak je nee, ben ook jij medeschuldig aan het instandhouden van dat verziekte systeem. Gokken op een drama…over de ruggen van de garnalenvissers. En of de verziekte natuur ook gratis was…

  Heb je dan helemáál geen geweten?

 5. 11

  Speculeren op de ondergang van wat hier toch vaak als het grote kwaad wordt gezien lijkt mij geen probleem op sargasso. Door de sector waarin mijn bedrijf zich bevindt (niet de olie industrie al zijn die wel regelmatig klant) weet ik hoe moeilijk het is om zo’n bron dicht te krijgen. Hoewel ik de aandelenmarkt al sinds de internetbubbel mijd zag ik een buiten kansje om het rendement van 2010 in een paar weken met weinig risico te halen. Ik zie daar geen enkel probleem in, ik heb de lek niet veroorzaakt en op het moment dat instapte was het lot van de lokale natuur en de garnalenvissers al bezegelt. Nu ga ik even mijn handen wassen.

 6. 12

  Het leed was al geschiedt. Dus wie ben ik om te zeggen dat je niet mag speculeren op de ondergang. Leve de Ondergang. Ik was b.v. mijn handen ook nog steeds met palmolive en steek geregeld een reep gewone chocolade in m’n waffel…tis namelijk allemaal zo ver weg he.

  Dalijk vragen ze me hier nog gewoon op te houden met leven, zeg nou zelf MaxM…dat is toch ook geen optie…

 7. 13

  YP, Wat jij doet is eigenlijk erger, je beloont de misdaad. BP heeft in deze geen cent aan mij verdiend, BP beleggers hebben daarentegen fors aan mij verloren. Misschien moet ik er zo’n hippe elektrische auto van kopen en om dan eens flink na te trappen “mede mogelijk gemaakt door BP” op de motorkap te schijven en lachend door het lokale BP station te rijden. De rokjeslengten vertonen overigens een dalende trend.

 8. 14

  Het zou me sterk lijken als de eigenaars van BP géén aandeel zou hebben in de ultravervuilende nikkelmijnen waar de batterijen voor de hippe electrische auto mee gemaakt worden, dus dan beloon je BP toch nog.