Love & Politics

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Omdat politici tegenwoordig onkreukbaar en transparant moeten zijn, lijkt “belangenverstrengeling” het scheldwoord van nu. Een rotwoord, want als je daarvan wordt beschuldigd is je carriere eigenlijk al voorbij. Om dat te voorkomen zijn sommige bestuurders tegenwoordig over alles zo open als wat. Of het nou iets te maken heeft met hun beroep of niet. Onlangs vond een burgemeester van het Zaanse plaatsje Z. het nodig om openlijk te spreken over zijn relatie met de gemeentesecretaris. Het kostte hem zijn (en haar) baan. Maar de belangen waren in ieder geval niet verstrengeld.
Hoe dan ook, zelfs in het koele Friesland is de liefde niet te beteugelen. In Joure werd een wethouder verliefd op de persvoorlichter. Dat werd de plaatselijke burgemeester teveel: de wethouder moet opstappen. Want anders zou hij wel eens verkeerd voorgelicht kunnen worden. Of zoiets. Snapt u het?

Reacties (2)

#1 Ruud Oost

Hûh……als de commissaris van de koningin Ed Nijpels nou eens verliefd werd op Beatrix, zouden ze dan ook allebei moeten opstappen?

  • Volgende discussie
#2 CiNNeR

De relatie koste de burgervader van het Zaanse niet zijn baan maar het feit dat hij haar een overweldigende gouden handdruk had meegegeven en daardoor dus wel degelijk aan belangenverstrengeling deed, was de strop. waarbij het me niet duidleijk is geworden of hij inderdaad iets over die handdruk te zeggen heeft gehad.

  • Vorige discussie