1. 1

  Dah’s niet niks. Lelijke pokdalige neonazistische muil vergeten overigens…

  Als het protest maar stand houdt (qua koppen op de straten) en niet afzwakt na de eerste de beste grote interventie van het leger en ordetroepen…int.druk wordt dan voor Kadaffi te veel

 2. 2

  Yevgeny: Als het protest maar stand houdt…

  Ik snap wat je bedoelt, ben het er ook mee eens, maar toch makkelijker gezegd dan gedaan. Als je een grote kans loopt om neergeknald te worden bij een demonstratie dan kan ik me voorstellen dat je er niet voor in de rij gaat staan. Dit is geen Egypte waar het regime tenminste nog deed alsof het de mensenrechten respecteerde.

  In Libië zou een paleismoord nu echt een uitkomst zijn.

 3. 4

  Wat betreft paleismoord, gisteravond was er sprake van een schietincident tussen de twee zoons van Gadaffi. Daarna kwam de ene zoon op tv vertelle dat alles onder controle was.

 4. 5

  Yevgeny, natuurlijk is het ook zo dat hoe meer er gemoord wordt, hoe bozer het volk wordt. Dus dat gaat van kwaad tot erger en hopelijk heeft dat inderdaad de val van het regime tot gevolg. Maar ten koste waarvan? Ik hou m’n hart vast.

  In Egypte zagen de autoriteiten gelukkig in dat als ze die harde lijn zouden doortrekken, waar ze wel mee waren begonnen, ze uiteindelijk echte monsters zouden worden. Maar Kadaffi is dat al, die heeft geen reputatie van redelijkheid meer te verliezen.

  Gewoon met pensioen gaan en eerlijke verkiezingen uitschrijven was altijd een optie voor Mubarak, al heeft hij daar geen gebruik van gemaakt. Maar voor Kadaffi bestaat die mogelijkheid helemaal niet, voor hem is het letterlijk de dood of de gladiolen.

  Carlos, dat van die zoons heb ik ook ergens gelezen (hier?) maar kan het niet meer terugvinden. Het zal nog wel even duren, denk ik, voordat ècht duidelijk wordt wat daar nu zoal gebeurd is.

 5. 7

  “I rather lose my life than lose the battle.” Olav

  Het gerucht over Kadaffi’s vlucht naar Venezuela is overigens gebaseerd op een ooggetuige die een konvooi geblindeerde suv’s (van de garde) op de weg naar het vliegveld tegenkwam…

 6. 9

  Yevgeny: “I rather lose my life than lose the battle.” Olav

  Is dat een citaat? Zo ja, van wie?

  KJ, als Kadaffi verder een aardige kerel was geweest voor zijn volk dan had men hem die tent (en andere eigenaardigheden) misschien wel gegund. Dan was dat op zich geen reden geweest om er vanaf te willen.