1. 1

  Dit was nooit gebeurd als het een parade was gebleven. In plaats daarvan maken de autoriteiten er een festival op een gesloten terrein van met maar ruimte voor een beperkt aantal mensen. Voor de veiligheid.

 2. 4

  Wat ik probeer te stellen is dat met veel mensen op een plek er dingen soms niet goed gaan. Als de organisatie faalt, in deze zeker weten, moet dat niet tot gevolg hebben dat dergelijke fijne dingen niet meer mogen..wordt het weer kaler:(.

  Goed organiseren. uit.

 3. 5

  Bij organiseren van een congres kijk je b.v naar .:

  Hoeveel dames heren bezoekers/speakers ..want dames hebben een blaas die snel geledigd moet worden en wat langer duurt (onderkleren omhoog enzo) ..dus wc. dames/heren .2:1.

  Bij heren weet je..die slingeren maar wat en in de regio snel smerig dus 2:1 schoonmakers.

  Jammer van dat feest..elke newbie had het beter gedaan.

 4. 6

  laat megagrote evenementen voortaan maar beginnen met heel veel politie, ambulances, bussen etc reserveren (en er deels voor betalen) Er kan altijd wat mis gaan, zeker als het aantal deelnemers onvoorspelbaar is. liep het een jaar of wat terug bij Dance valley ook niet bijna uit de hand (toen door regen en kou)? Zelfs een bijeenkomst op de dam, met maar een paar duizend man kan bij paniek al leiden tot verwondingen.
  Blijven doen die evenementen, leer van fouten, maar hou het wel leuk. Iedereen en alles controleren, toestroom streng reguleren, hekkenklimmers arresteren etc zou helpen, maar hoe leuk is het dan nog?

 5. 7

  @6: Regels zijn hier juist de oorzaak van de doden geweest. Beperkt terrein, maar één in/uitgang, politie die mensen terugstuurt omdat het vol is. Overschot aan controle en belemmering van bewegingsvrijheid op een hoeveelheid mensen die je toch niet in bedwang kunt houden.

  Oorspronkelijk stond de Loveparade juist bekend om zijn haast onmogelijke incidentloosheid (een miljoen mensen bijeen, statistisch gezien moeten er dan al een stuk of 10 doden vallen op een halve dag, een aantal dat tot dit jaar nooit gehaald is).

  Het is doodzonde dat zo’n evenement aan zijn einde moet komen (al was het strikt genomen al dood toen Berlijn dwars ging liggen). Een traditie die al zo oud is als het ééngeworden Duitsland (een paar maanden ouder zelfs) komt ten einde. De geest van de jaren ’90 is definitief verdwenen.

 6. 9

  De conclusies komen snel, waarschijnlijk te snel. Maar het zal mij benieuwen welke beerput hier open gaat.

  Lijkt me toch een duidelijk gevalletje van overorganisatie zonder ervaring en zonder inzicht. Verder wat #1 zegt.

 7. 12

  Als er ergens veel mensen op af komen en er breekt paniek uit onder de mensen, dan vallen er doden. Daarmee zeg ik niets over of dit voorkomen had kunnen worden of niet. Maar als er bij de huldiging van Oranje paniek uitgebroken was, of bijvoorbeeld de Tilburgse Kermis. Dan hadden daar ook goed doden kunnen vallen.

 8. 13

  Door de angst voor tereuraanslagen en wapens is er enorme strenge controle van politie en wordt alles hermetisch afgesloten. Als de menigte dan in paniek raakt, kun je geen kant op. Zo zie je dat doorgeschoten controle meer slachtoffers maakt dan je denkt.