1. 1

  nee, natuurlijk niet, want de VVD is niet liberaal (al doet Rutte echt zijn best) en het CDA is niet christelijk. de SP daarentegen is wel echt lekker socialistisch. zie het als een geuzennaam, als je niet anders kunt, heh.
  want: hiermee is bevestigd dat de PvdA zeker niet socialistisch is ;-)

 2. 3

  Well ya ain’t done nothing
  if ya ain’t been called a Red.
  If you marched or agitated,
  then you’re bound to hear it said.
  So you might as well ignore it
  or love the word instead.
  Cuz ya ain’t been doing nothing
  if ya ain’t been called a Red.

  :o)

 3. 11

  @Spuyt12: Goed gevonden! Inderdaad.

  Maar punt blijft dat, zelfs nog los van de kleur die het zo’n kop geeft, niet correct is. De suggestie is nu dat alle socialisten (of in ieder geval alle socialistische partijen (ja er zijn er meer, sommige niet in de kamer)) dit plan presenteren. Terwijl het toch gewoon alleen de SP is.

 4. 13

  Het is toch niet zo gek dat de socialistische partij die met een socialistisch plan komt, geaaid wordt hoe ze dat wil: als socialist.

  Nadat de SP en PvdA jarenlang een claim hebben gelegd op een volledig vocabulair: sociaal, solidair, progressief, etc.

 5. 15

  ‘De wakkerste krant van Nederland is zo’n ouwe pay off; misscien is het tijd voor een nieuwe frisse: ‘De Telegraaf, fout sinds de oorlog’

 6. 19

  @ Plof Dè socialistische identiteit, hadden we het daar al eens over gehad?

  Uit mijn eigen land:
  Democratische Partij; Republikeinse Partij in bijv:
  De democraten hebben weliswaar Michelle LaVaughn Robinson maar de republikeinen krijgen de zalen plat met Sarah Louise Heath.

 7. 22

  Toont maar weer aan hoe hard er gezocht moet worden naar een stok. In de blinde zenuwen wordt elke mogelijkheid aangegrepen om toch “aan te tonen” dat “rechts” het toch heel slecht voor heeft met “links”.

  Hoe heet die ziekte ook maar weer? Die ene waarbij je ofwel alleen het linker deel van de wereld om je heen kan zien ofwel alleen het rechterdeel?

  Die ziekte, dat zou een aardige naam zijn voor een rubriek waar dit soort rode lap kul in kan. Wat mij betreft namelijk iedereen met een beetje intellect en eigenwaarde onwaardig.

 8. 23

  @plofkip: Je wordt vermoeiend. Inhoudelijk kan je af en toe best stevig uit de hoek komen. Maar de lust om jouw reacties te lezen neemt steeds verder af omdat een deel alleen bedoelt lijkt te zijn tot afkraken. Dat is jammer.

 9. 24

  Overigens: nu.nl heeft nu als kop “McCain stijgt iets in de peilig” en de Telegraaf “Obama zakt iets in de peiling”. Om maar eens te laten zien hoe je hetzelfde bericht verschillend kunt presenteren.

 10. 27

  @24: Klinkt misschien vreemd, maar dat is niet hetzelfde bericht. Het betreft hier immers geen dichotomie (er is ook nog een derde categorie “undecided”), waardoor de ene trend kan optreden zonder dat de andere trend aanwezig is. Als je terugzoekt, zul je waarschijnlijk hele periodes vinden waarin beiden in de peilingen stegen.