1. 3

  Dat de NRC wel vaker iets publiceert zonder gedegen onderzoek te plegen moge bekend zijn ; een punt hebben ze echter wel.

  Het leeuwendeel van de commentaargevers op voornoemde sites wekken bij mij vaak genoeg de indruk het pubergewas nog niet ontgroeid te zijn.

  Hier bij Sargasso zie ik vrijwel alleen maar dertig-plussers. Logisch.

 2. 9

  Hmm… Zeloten zijn religieuze fanaten. Nog niks van gezien op Sargasso. En oligofrenen moet je maar bij GeenStijl gaan zoeken. De gemiddelde Sargasso bezoeker is +2 sigma IQ, schat ik zo aan de alhier ge

 3. 10

  @ dreadloki: Ontdek je geen verschil tussen de reacties op GeenStijl en Retecool?
  De schrijfstijl van weblogs (en haar reacties) is volstrekt anders dan van traditionele media, meestal toch wat “losser”. Ik denk dat de traditionele media daar vandaan halen dat weblogs alleen voor onder de achttien zijn.

 4. 11

  Jeroen: het werkt spychologisch gezien (Dr Phil) bij mij zo dat ik domme reacties op weblogs vaak eerder bij jonge mensen inschat. Jaren terug had ik eens een discussie op het internet met iemand die ik heel dom vond redeneren. Toen ik hem (of haar?) eens ging uitleggen hoe het allemaal zat bleek hij (of zij?) tien jaar ouder te zijn.

 5. 12

  Hierbij wil ik zeker niet zeggen dat alle jonge mensen dom op mij overkomen, zeker niet! Ik ben zelf ook nog een groen blaadje/jonge God (doorstrepen wat niet van toepassing is)

  ..en phonkee: Dr Phil is volgens mij zelf hardstikke 53

 6. 17

  Jeroen,

  de reacties op Geenstijl en Retecool verschillen puur op basis van het onderwerp dat besproken wordt. De strekking daarentegen is vaak hetzelfde. En losse stijl of niet, de inhoud van de gemiddelde reactie is veelzeggend.

  Let wel, dat is een stuk verfrissender dan het gewauwel van de hedendaagse traditionele media, maar vaak verzandt het in een geinig plaatje of een hyperlink dat er zijdelings mee te maken heeft. Of enkele rake krachttermen.

  Dus dat eenieder het idee krijgt dat weblogs slechts bevolkt worden door pubers is zo’n gekke gedachte nog niet, en al helemaal niet als de genoemde sites nog altijd als maatstaf genomen worden. Er zijn toch meer smaken?

 7. 23

  onvolwassenheid eruit sjorren op een willekeurige website biedt de mogelijkheid om in het gezin en op het werk weer de verantwoordelijkheid zelve te zijn.

 8. 26

  hmm, als onbekende notoire niet reagerende lezer toch ff melden dat jullie (als leeftijd tussen de oren zit) allemaal ouwe wijfen zijn zoveel veren als men zichzelf hier in de reet stopt…

  maar ik ben dan weer spitsvondig dus dat gat hebben we ook weer gedicht..

 9. 30

  Ik moet, alles in ogenschouw nemend en tegen elkaar afwegend, de stelling in comment 27 (laatste regel) toch onderschrijven. Maar ik behoud mezelf het recht voor dit standpunt op een niet nader omschreven tijdstip te verlaten.