1. 1

  Mooi dat het EP zijn tanden eens laat zien. Toch ben ik er nog niet helemaal gerust op. Ik vraag me af of er geen achterdeurtjes zijn om, als het systeem er eenmaal is, alles wat nu besloten is gewoon overboord te gooien. Buiten het EP om.

 2. 2

  In geval van nood – bijvoorbeeld een acute terreurdreiging – mag overigens wel van de standaardprocedure worden afgeweken en direct toegang worden verleend, in dat geval wordt het verzoek achteraf gecontroleerd.

  Dus als bij gebrekkige bewijslast noem je het gewoon “acute terreurdreiging” en dan hoef je het pas achteraf te verantwoorden.
  Dat klinkt als een behoorlijke achterdeur…

 3. 3

  De Amerikanen worden steeds pissiger. Reuters:

  ”International law is being used as a rhetorical weapon against us,” Homeland Security Secretary Michael Chertoff, a former federal appellate judge, said in a speech to the Federalist Society, a conservative policy group.

  Chertoff cited members of the European Parliament in particular as harboring an “increasingly activist, left-wing and even elitist philosophy of law” at odds with American practices and interests.

  Schande! Het EP verdedigt het Europese belang in plaats van het Amerikaanse! Het is gewoon niets anders dan irrationeel anti-amerikanisme.

  Er is natuurlijk ook geen sprake van dat de VS persoonsgegevens over haar burgers aan Europese landen ter beschikking zou stellen. Daartegenover is het volkomen logisch dat de EU die gegevens wel aan de VS geeft.

 4. 4

  Het werd tijd! Strakke actie van het E.P.

  De US moet niet denken dat zij het alleenrecht op deze aardkloot hebben.

  Het citaat van Indrah geeft aan uit wat voor bekrompen hoek van de Amerikaanse samenleving de reactie opgetekend is. Het probleem met de US is dat zij geen enkel respect hebben voor de normen en waarden van anderen. In dit licht kan ook 9/11 gezien worden, hoe triest en dramatisch (en zinloos) het gebeuren ook was.

 5. 5

  Jullie zijn wel erg onverdeeld positief hierover. Ik lees toch dat elk land de toegang mag gaan regelen (en eigen criteria opstellen). Ik gok dat Litouwen of Bulgarije een orgaan opstelt dat standaard elke toegang goedkeurt en dat straks nederlandse (en amerikaanse) instanties dus gewoon hun lijntje naar Sofia danwel Vilnius aanspreken als ze iets willen weten en er hier geen toestemming voor krijgen.

  Eenmaal een database, zal er op den duur altijd misbruik van gemaakt worden.