Laat me hier blijven

zielig meisje heeft hulp nodig, maar wij zijn vol, wat nu ?Ik ben een meisje van 15 jaar oud. Mijn naam is Darakshan Beekzada.

Ik ben bijna 5 jaar geleden met mijn broer en mijn ouders gevlucht uit Afghanistan, omdat mijn vader gezocht werd door de Taliban toen die aan de macht waren. Mijn vader hielp de verzetsstrijders door hen onderdak te bieden.

De Taliban is inmiddels niet meer aan de macht, dat betekent echter niet dat de oud-Taliban strijders verdwenen zijn. Mijn vader is erg bang voor vergeldingsacties, en ons hele gezin loopt gevaar als we gedwongen worden terug te keren naar Afghanistan.

Ik zit nu in het 3e jaar van het VWO. Drie jaar geleden kon ik nog niet lezen of schrijven. Ik ben in Afghanistan nooit naar school geweest, dat was onder het Taliban-regime verboden voor vrouwen. Ik doe het heel goed op school hier en heb hier mijn toekomst opgebouwd. In Afghanistan zal ik niet langer een opleiding kunnen volgen, ik ben er nooit naar school geweest en zal dat daar waarschijnlijk ook nooit kunnen. Mijn grootste wens is hier te blijven en geneeskunde te studeren, zodat ik later met mijn nieuwe kennis de mensen uit Afghanistan kan helpen.

Mijn moeder is pas genezen van kanker en moet regelmatig voor controle naar het UMC ziekenhuis. Mijn vader heeft een zeer ernstig soort huidziekte die chronisch is, en versterkt wordt door stress. Hij is nu onder behandeling in het ziekenhuis, als hij deze behandeling niet vervolgt zal zijn ziekte steeds erger worden. Zijn huidziekte kan zonder goede behandeling dodelijk zijn.

Mijn beide ouders kunnen in Afghanistan niet de medische hulp krijgen die zij nodig hebben.

Mijn vader noch mijn moeder is in staat te werken, dit door hun lichamelijke klachten. In Afghanistan zou dit betekenen dat ik voor het inkomen moet zorgen.

Er is een grote kans dat we binnenkort teruggestuurd worden naar Afganistan en ik denk dat u kunt begrijpen hoe gevaarlijk dat voor ons is. Hier heb ik mijn vrienden, mijn gevoel van veiligheid, mijn opleiding, en mijn toekomst. Kortom: hier heb ik een leven.

Op het moment vecht ik zo hard als ik kan om hier te mogen blijven, gelukkig helpen veel mensen hierin mee. Daarvoor ben ik erg dankbaar,

Darakshan
http://www.hulpvoordarakshan.tk/

 1. 1

  Die zieligheidsfactor werkt helaas niet bij mij, en een beleid dat gevestigd is op uitzonderingen leidt al snel tot onrechtvaardigheden die groter zijn dan de zielige gevallen die het veroorzaakt. De Taliban is echt niet bezorgd om bakker Henkie die al minstens 5 jaar in Nederland zit. Die hebben nu wel even grotere zorgen aan hun kop. Dit soort gevallen zijn oprecht zielig, maar we zijn allemaal zielige gevallen, dus helaas pindakaas.

  Een heel andere kwestie is het dat de grondvesten van dit immigratiebeleid gewoon niet deugen. Terwijl de vergrijzing hard inzet in Europa, en de wereldeconomie qua technologische structuur een verregaande liberalisering eist, gaat dit kabinet rustig door met een restrictief immigratiebeleid, dat ondertussen een emigratiebeleid is geworden. Dom, dom, dom.

 2. 2

  @caprio: Mensen zijn allemaal uniek en in die zin allemaal uitzonderingen. Ik wil niet zeggen dat er geen onterechte gasten tussen zitten, maar elk mens verdient het om individueel en grondig gehoord te worden. Er van uitgaan dat de vader van dit meisje maar een bakker is en dus feitelijk geen gevaar loopt is een generalisatie die precies aantoont wat het probleem is in deze hele discussie.

  Overigens wel apart om te zien dat je zegt dat het immigratiebeleid niet deugt en er tegelijkertijd een befehl ist befehl mentaliteit op nahoudt.

 3. 3

  @Grobbo: je moet in een rechtsstaat wel de regels uitvoeren die er bestaan, ook al ben je het er niet mee eens. Anders is het einde zoek. Ik vind ook dat het beleid niet deugt, maar dat houdt in dat we moeten zorgen dat men eerst het beleid (de regels) verandert. Niet dat men de huidige maar niet moet uitvoeren.

 4. 4

  Hey Thom de Graaf hoeveel Anne Franks zitten er tussen die 26.000 asielzoekers die D66 nu gaat uitzetten ?!!

 5. 5

  Regels uitvoeren? Met alle respect, maar de regels van dit kabinet zijn zeer regelmatig niet de mijne, en zolang ik geen wet overtreed maak ik er dan ook bezwaar tegen. Het gaat toch om het veranderen van het beleid? Regels kunnen ook niet deugen.

 6. 6

  De media heeft er ook een handje van om altijd de zielige gevallen te laten zien.

  Gisteren zag je op tv ook weer een keurige famillie met schattige kindertjes in een tentje zitten, die het land moesten verlaten. “We zijn hier gewoon legaal” zei de meneer in gebrekkig Nederlands. Tuuuurlijk meneer, daarom moet u ook het land weer uit, doegie.

  Ik krijg door dit soort beelden alleen maar meer de neiging om op de heer Wilders te stemmen.

 7. 8

  Wat een gezeik over het uitvoeren van de huidige regels: Deze gevallen zijn allemaal het gevolg van het falen hiervan.
  Laten we deze mensen gewoon allemaal een verblijfsvergunning geven, maar pas nadat we er voor hebben gezorgd dat we een menselijke, korte asielprocedure hebben…

 8. 10

  Waarom staat die foto van Anne Frank bij dit stukje? Onsmakelijke stemmingmakerij weer. Heb je echt zo’n slechte smaak DP?

 9. 12

  Ennuh.. deze mensen (en hun advocaten) hebben jarenlang bewust procedure op procedure gevoerd met het doel zand in een toch al moeizaam draaiende machine te strooien.

  Om vervolgens te wijzen naar de overheid is dan niet helemaal terecht. Ze hebben het voor een groot deel aan zichzelf te danken dat het zo lang geduurd heeft voordat ze een beslissing kregen.

  En zielig is ook een relatief begrip. Volgens jullie maatstaven is driekwart van de wereldbevolking zielig.. kom allemaal maar naar Nederland jongens!

 10. 13

  Verstandig dat D66 tot inzicht is gekomen David.. bij andere mensen duurt dat langer.. sommige mensen ( DP bijvoorbeeld) komen nooit tot inzicht

 11. 15

  Ah! Sikbock is gevallen voor de propaganda van Minister Verdonk. Gelukkig hoef je niet meer zelf na te denken als de berichtgeving van rechts komt.

  Los van de casu

 12. 16

  @ David: wel eens van bezwaarschriftengenerators gehoord? Zijn op internet te vinden. Ze genereren “automatisch” een bezwaarschrift als je je bekeuring (snelheidsovertreding) niet wilt betalen.

  Ook daardoor verstopt het systeem en het kost klauwen met geld.. Daarvan gebruik maken vind ik ook onbehoorlijk..

 13. 18

  @Sikbock: wel een erg makkelijke vergelijking, verkeersboetes (welke ik overigens ook voor een groot gedeelte geldklopperij vind) en uitzettingen.

  Als het systeem verstopt wordt dan is er iets mis met het systeem, en niet met de mensen die het systeem gebruiken om iets te bereiken waar ze volgens hen recht op hebben.

 14. 21

  @19: dat is natuurlijk ook een methode. Elk onderwerp is in feite irrelevant. En inderdaad – ook alle meningen zijn goed beschouwd niets meer dan letters. Het beste is misschien allemaal te kiezen voor deze vorm van ‘afzijdige participatie’. Leuk, hilarisch en ontzettend meta natuurlijk.

 15. 22

  Kinderen deporteren naar een vreemd land is onmenselijk, en we zouden minimaal de rechten van de kinderen moeten respecteren. Mi-ni-maal.

 16. 23

  Misschien is dit wel zo’n aanstellerige asielzoeker die Verdonk nu kan ontmaskeren zoals laatst afgesproken in de kamer. Zo van “onze deskundigen hebben duidelijk aangetoond dat de gezonde afghaanse berglucht ideaal is voor dodelijke huidziekten.”

 17. 27

  “afzijdige participatie’, een nieuwe invalshoek. In discussies als deze worden steeds dezelfde laatjes opengetrokken. Nu eens een laatje:

  Stel:

  Land X moet een zware historische last torsen. Van a tot z, profiteurs uitgezonderd, voelt daar zich niet lekker bij maar men schikt zich, al of niet gemanipuleerd, behalve hr/mv d en m. Die willen wat anders. Na wat geprotesteerd te hebben wrodt de grond onder de voeten te heet. Wat te doen, blijven en doorzetten of easy way out en vluchten. Hr/mv d en m zijn het land uit, miserabele toestand onveranderd.

  Als ieder die probeert iets ten goede te veranderen bij falen wordt opgenomen door landen die wat verder zijn gekomen door historische mv/hr d en M wordt mondiaal gezien de scheidslijn tussen gelukt en niet gelukt scherper in plaats van vager.

  Afzijdige participatie als onderdeel van een “meersporenbeleid” waaronder mondiale economische herstructurering is te verkiezen boven indringende bemoeienis.

  Even scherp gesteld, tis een nieuw laatje.

 18. 28

  Nee? Niemand?
  Op een enkeling na, nam niemand die paljas serieus.

  Mirror Mission, Carlos?

  Alweder een nieuwe bladzijde in infantiel televisie-minnend Nederland, vermoed ik.

 19. 30

  @ Sketzer:

  Die keurige familie die gisteren op tv was zit nog in de procedure. Hun eerste aanvraag was afgewezen, maar ze zijn gewoon nog in afwachting van hun beroep. Ze zijn nog niet uitgeprocedeerd en verblijven hier dus legaal. Als ik me goed herinner doet de rechter a.s. vrijdag uitspraak.

  Je kunt het die mensen niet verwijten dat ze gebruik maken van de procedures en beroepsmogelijkheden die er zijn. Als dat eindeloos gerekt kan worden dan deugen de procedures niet, maar dat kun je die mensen niet aanrekenen.

  Wat ik voor een zichzelf beschaafd noemend land schandelijk vind, is dat deze familie opvang ontzegd wordt, terwijl ze hier nog legaal aanwezig zijn in afwachting van hun beroep. Ze mogen dit afwachten, maar worden wel op straat gezet. In de hoop dat ze uit eigen beweging teruggaan? Een beter bewijs voor falende procedures en falend beleid is er volgens mij niet.

  Werken mogen ze niet, dus zijn ze afhankelijk van de liefdadigheid van andere mensen en/of hulpinstanties. Deze mensen en instanties worden vervolgens weer fel bekritiseerd door Verdonk, terwijl zij alleen maar medemenselijk zijn en de gevolgen proberen te verzachten van het a-sociale en hardvochtige beleid van Verdonk.

  Wat is er op tegen om een generaal pardon te verlenen voor de “oude” gevallen die hier aantoonbaar al een x-aantal jaar verblijven? Je trekt dan een duidelijke grens.

  ‘Ja, maar van een dergelijk pardon gaat een aanzuigende werking uit’!
  Wat is het probleem? We hebben nu toch nieuwe regels en procedures? Kunnen we gelijk testen hoe goed die zijn!

 20. 31

  @27: als we aan kunnen nemen dat d en m blijven leven, dan ben ik het met je eens. Als ze in land X door hun protesten in levensvrees komen is de wereld n

 21. 32

  @David: Lijkt me ziet, bijvoorbeeld. Paar dagen geleden “verkiezingen” in Zimbabwe. Mugabe wint zoals verwacht. Op het NOS-journaal twee intervieuws een man (ex-kameraad vanMugabe) en vrouw, beiden naam vergeten maar spraken perfect engels. Hun boodachap was dat ze bleven hoe gevaarlijk en moeilijk dat ook was, om het land te veranderen, lees van Mugabe af te geraken middels the hard way.

  Ze verkeren in levensgevaar maar blijven, volgens jouw optiek is het dus verstandiger als vluchteling te worden opgenomen en ‘van buiten af’ het land te bevechten.

  Zo met praktijkvoorbeeld ingevuld lijkt jouw optie#31 niet werkzaam.

 22. 41

  Curieus, je zou toch verwachten dat een (al dan niet gekscherend bedoeld) burgemeesterskandidaat iets meer deductieve bagage meetorst.

  Hoorde u dat? Dat was een zeepbel, met een overschatte levensduur.

 23. 42

  Nog even en ik stuur een lokaal jodelgroep met alpenhoorn op u af, ik verzeker u dat is geen pretje.

  Ik probeer zo nu en dan iets van the middle of the road te fietsen #27,32 en wat krijg je dooropvolgend : gy

 24. 44

  Ja hoor gefeliciteerd, als je ook maar een vinger tegen een buitenlander opricht, dan komen ze: de Duitse volzinnen, de jaartallen met 40 erin, de glijdende schaal argumenten enzovoort. Het toont de irrationaliteit van de argumentatie aan.

  Feit is dat als je iedereen zou toelaten die hier een zielig verhaal weet op te hangen, het volstroomt. Let wel: zielig itt levensbedreigend.

  Ik zie maar 2 redenen om mensen toe te laten: een economische en een politieke. De humane factor is een meetstaf van simpele idioten. Nederland zou een ruim immigratie beleid moeten voeren maar toelating zouden gemeten moeten worden naar politieke argumenten en economische (die van Nederland wel te verstaan). Alle overige opvang dient regionaal te gebeuren.

 25. 45

  @caprio: Welke politieke argumenten. Leven is niet zeker omdat veranderingsprocessen binnen een verrot systeem dat eenmaal met zich mee brengt?

 26. 46

  @44: los van welk vreemdelingenbeleid je voorstaat kun je besluiten tot een genraal pardon – zie Fortuyn. De discussie over wie wel en niet moeten of mogen worden teogelaten is trouwens al lang achterhaald, omdat de nieuwe vreemdelingenwetgeving al z

 27. 49

  De frequentie van de enigszins beladen term “onderbuik” lijkt exponentieel toe te nemen, maar wat is? Behalve dat we daar worden gemaakt (respect!) zetelt daar, in esotherische zin of in voorheen ABN , de intu

 28. 51

  Fuck het nederlandse asielbeleid. Door het beleid van die kutminister Verdonk worden asielzoekers teruggestuurd naar landen waar het zeker nog niet veilig is zoals Afghanistan ed. Generaal Pardon voor alle asielzoekers. RESISTANCE IS NOT FUTILE.VERZET JE TEGEN DEZE RECHTSE REGERING.