KSTn – Varia

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Logo kamerstukken van de dagVandaag wat losse stukken. Geen van allen zwaar, maar wel allemaal net opvallend.

Het eerste stuk is een excuusbrief van de Ministers van VROM en die van Wijken en Buurten die beide niet aanwezig waren op een Europese bijeenkomst in Leipzig. Vanwege de 100 dagen natuurlijk, oen. Dan heb je toch geen tijd meer voor dat soort bijeenkomsten. Luisteren naar het volk moesten ze.

Dan de kamervragen van de leden Van der Staaij (SGP), Voordewind (CU) en Van Baalen (VVD). Die maken zich zorgen over een godsdienstwet in Tadzjikistan, die zou wel eens negatief kunnen uitpakken voor het onderwijs aldaar. Mijn god zeg, over zinloos kamervragen stellen gesproken. Ten eerste is er nul kans dat NL daar enige invloed op uit kan oefenen. En ten tweede, waarom je nou druk maken over zo’n beroerd klein ding in een land waar we helemaal niets mee van doen hebben. Laat ze dat lekker zelf uitzoeken. Waarom hier wel vragen over stellen en nooit over de Amerikaanse Patriot Act? Lekker makkelijk hoor, over kleine landjes klagen.


Tenslotte twee bijlagen uit de begrotingsbehandelingen. Het betreft hier een overzicht van de prestatie-indicatoren van het CWI en de SVB. Mocht je ooit de documentaire The Trap gezien hebben, weet je dat dit soort sturing zinloos is. Maar nog los daarvan, valt op dat de meeste normen nauwelijks veranderen. Kennelijk valt er niets meer te verbeteren. Jammer dat dan kennelijk 60% tevredenheid met de klachtenafhandeling goed genoeg is. Zouden ze bij een bedrijf eens moeten proberen.

En ik ga weer over tot de orde van de dag.
KSTn = Selectie uit recente KamerSTukken.

Reacties (9)

#1 Bismarck

Als van Baalen zich laat horen, kun je altijd wat grappigs verwachten… Iemand bekend met de genoemde wet? Wel typisch dat we ons nu zelfs gaan bemoeien met godsdienstonderwijs in het buitenland. Het is al erg genoeg dat we hier door de staat betaalde godsdienstindoctrinatie hebben.

 • Volgende discussie
#2 Steeph

@Bismarck: Ik had ook een erg “pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet” gevoel hierbij. Maar vooral vroeg ik me af of dit nou echt het belangrijkste is waar de kamerleden zich mee bezig moeten houden.

Ik ga eens zoeken of ik die wet boven tafel kan krijgen. Kan hier echter even geen pdf-jes openen. Dus weet niet meer naar welke site de vragen verwijzen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 ALO
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 David Rietveld

Ik vind het een leuke rubriek, KSTn, maar erg vrolijk wordt ik er over het algemeen niet van.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Steeph

@ALO: Dank. Zover ik het kan volgen is het inderdaad wel een beroerde wet. Maar deze wet bevindt zich al een hele tijd in de ontwerpfase. Is dus moeilijk om iets over te zeggen. Ik begrijp dat men zich zorgen maakt over de vrijheid van religie aldaar, maar blijf bij mijn standpunt dat kamervragen niet de manier zijn om hiermee om te gaan.

@David: Je raakt er zo van slag van dat je spelvouten begint te maken :-)
Het idee is nu juist om meer inzicht te bieden in al die kamerstukken zodat op den duur de kamerleden zien dat er meegekeken wordt en ze beter hun best gaan doen (zei hij dromerig).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 David Rietveld

@Steeph: damn… kunnen we de d of de t niet gewoon afschaffen? Maar goed: ijdele hoop, denk ik. En erger nog: als nu ook al obscure websites als (enkele) bron worden gebruikt voor het stellen van vragen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 SciInv

Mag ik deze link aanraden voor het volgende rondje vragen van SGP en CU (misschien in samenwerking met PVV)? Wel even mij en Sargasso noemen dan, hè jongens (bij de SGP immers geen meiden)!

Ergens heb ik ook wel leedvermaak dat Verhagen zich hier mee bezig moet houden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 troebel

@Scilnv 7 Minder vergaand, maar een beetje hetzelfde is dat je je bij de RK-kerk niet kunt laten uitschrijven. Ook deze kerk regelt zelf haar ledenadministratie, de normen voor excommunicatie zijn niet te achterhalen.
Steeph, bedankt voor The Trap

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Basszje

Ik heb wel medelijden met de beleidsambtenaar die dit moet gaan uitzoeken trouwens.

 • Vorige discussie