KSTn – geen bijbel voor gedetineerde vreemdeling?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Logo kamerstukken van de dagKSTn = Selectie uit recente KamerSTukken.

In de categorie vreemde vragen van kamerleden de volgende:
Is het waar dat het voor bezoekers van gedetineerde vreemdelingen in de Bijzondere Voorzieningen (w.o. Zeist, Rotterdam, Amsterdam, Schiphol) niet is toegestaan desgewenst een Bijbel mee te nemen en daaruit op de bezoekzaal voor te lezen?
Van lid vd Staaij (SGP). Met antwoord van Donner. Zou die vent hier niet schoon genoeg van krijgen?

En ik ga weer over tot de orde van de dag.

NB: De links naar de kamerstukken wijzen naar een aparte site. Omdat het nog steeds niet mogelijk is rechtstreeks te linken in Parlando, moeten we tijdelijk deze optie gebruiken. Vindt u dit ook raar, steun dan de actie voor een meer moderne en open democratie.

Reacties (6)

#1 Jave

Toch wel mooi om te zien dat men binnen de “SGP” nog steeds moeite heeft met de defenitie van “scheiding tussen kerk en Staat”, en dat noujuist een minister van het “CDA” moet uitleggen dat veiligheid (gelukkig nog steeds) voorrang heeft op religie…

Gezien het “korte en heldere antwoord” van Donner kun je toch wel stellen dat deze SGP’er niet echt z’n huiswerk heeft gedaan.

  • Volgende discussie
#2 Steeph

Nee, maar dat komt wel vaker voor met kamerleden. Een stukje in de krant is voldoende om vragen te stellen. Eigen waarheidsbevinding wordt overgeslagen.
Zou een hoop vragen besparen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 HansR

Ja, zoek zelf maar eens wat op en denk zelf eens na. Het is wel een aparte verzameling hoor die “aandacht”vragen. En toch is die rust en nuchterheid van het antwoord weer prachtig. Bijna een zucht van verlichting: zo hoort het.

Moeten we ook mee oppassen als er weer eens echt een vraag komt: ogen open op justistie Steeph ;)
(Leuke keus weer)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

Ik vind het wel een beetje jammer dat de beste man specifiek naar de bijbel vroeg. Hij had beter kunnen vragen naar een boek waarvan hij zeker wist dat het niet in het centrum aanwezig was. Dan had er tenminste echt een afweging gemaakt moeten worden tussen fundamentele vrijheidsrechten en “veiligheid” (alsof je niet het boek kunt laten controleren door een penitiair medewerker).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Oersoep

Wat een gezeik.

Het lijkt wel alsof kamerleden geen telefoonboek of google meer kunnen hanteren, en echt ALLES aan de ministers vragen. Een telefoontje naar de bajes zelf had hem sneller een antwoord verschaft.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Stijn

Een wonderlijk voorbeeld van ‘huiswerk niet gemaakt’. En het mooi nuchtere antwoord van de jurist.

  • Vorige discussie