KRAS | Misbruik

Misschien niet met leedvermaak, maar dan toch met enige opluchting zal in katholieke kringen kennis genomen zijn van het grootscheepse onderzoek naar misbruik van jongens en meisjes in de sportwereld. De papen hebben tenslotte jaren achtereen in dit speciale verdomhoekje gezeten en dan is het fijn wanneer je afgelost wordt.

We kunnen onze kinderen weghouden van kerken en sportclubs. Maar we kunnen ze niet 24 uur per dag in de gaten houden, dus we zullen ze toch ergens een plek moeten vinden waar zich gegarandeerd geen kinderlokkers ophouden. Mensen immers zijn de grootste bedreiging voor het welzijn van een kind. Vermoedelijk is er een grote toekomst weggelegd voor de robotisering van de kinderopvang.

 1. 1

  Robotisering van het opgroeien en opvoeden is natuurlijk ideaal om toekomstige generaties te drillen voor een leven als werkdrone, zoals Fritz Lang het al in 1927 in de film Metropolis verbeeldde. Bovendien leren ze dan geen medemensen te vertrouwen, maar alleen nog de techniek. Brave new world, with such beautiful machines in it.

 2. 2

  Je kunt natuurlijk ook zelf vrijwilliger worden bij de sportvereniging waar je kinderen sporten. Als je wilt dat je kinderen goed terecht komen, dan kan je dat het best in eigen hand houden

 3. 3

  @2 En vrijwilligers / ouders van, begaan nooit misdrijven met kinderen binnen sportverenigingen, hobbyclubs en zorginstellingen?

 4. 4

  @1 Ik moet meteen aan Ritalin denken, gewoon over de gehele breedte in de crèche mee beginnen, kan iedereen rustig en geconcentreerd werken.

  @2 Of sowieso énige interesse. Ik kan mij niet aan het gevoel onttrekken dat men meer tijd steekt in het zoeken naar, zeg, tuinmeubilair met de beste prijs/kwaliteit dan welke lokale voetbalclub werkt met VOG’s.

 5. 5

  @0 & @4 Over robots en Ritalin gesproken. Dat deed mij denken dan weer denken aan een uitspraak van mijn dochter: “Ik neem dat spul niet meer. Het verandert me in een robot.”