1. 2

  Yikes, binnenkort vanaf de heide te zien : vuurbal boven NL wegens lancering Wilders film, vuurbal boven D wegens bekendmaking studie islam.

 2. 3

  Voorwaar!

  Dan komt hij in een vlammend vuur en omringd door engelen, door wie hij zijn macht manifesteert; dan straft hij hen die God niet erkennen en het evangelie van onze Heer Jezus niet gehoorzamen. Ze zullen voor eeuwig worden verstoten, ver van de Heer en van zijn kracht en majesteit.

 3. 4

  Dat boekje (Openbaringen) is geschreven door Christelijke opstandelingen tegen keizer Nero.

  En de mythe van Jezus is ook niet zo interessant. (Behalve astrologisch)

  BLEGH, dit is natuurlijk Joodse religie (Da Vinci Code / Indiana Jones) en laten we aan dat soort verhalen nou helemaal geen behoefte hebben, rot op met de Bijbel!

 4. 5

  Het lijkt alleszins op een zootje verhalen samen in een soepje.

  Heb jaren geleden ooit eens een BBC docu gezien waarin werd beweerd dat de naam ‘Alexander’ in de een of andere bijbelse taal wordt uitgesproken als ‘Ceasar’ en dat dit weer verbasterde in ‘Jezus’. De ark des verbonds had dan weer heel veel gelijkenissen met het mobiele praalgraf van ‘lex de grote. Heb al een tijdje naar dit verhaal gezocht op het net maar nog niks tegengekomen.

  Zou wel de grap zijn moest al die heiligdoenerij komen door biseksuele griek.

 5. 6

  @5: Ach waarom ook niet? De verhalen uit de Torah (waar Bijbel en Koran weer fix op geplagieerd hebben) blijken ook weer verdacht veel te lijken op oudere mythes, geschreven voor eerdere religies.

 6. 8

  “Kuntzel makes a bold and consequential argument: the dissemination of European models of anti-Semitism among Muslims was not haphazard, but an actual project of the Nazi Party, meant to turn Muslims against Jews and Zionism. He says that in the years before World War II, two Muslim leaders in particular willingly and knowingly carried Nazi ideology directly to the Muslim masses. They were Haj Amin al-Husseini, the mufti of Jerusalem, and the Egyptian proto-Islamist Hassan al-Banna, the founder of the Muslim Brotherhood.”

  Wow, reuze interessant. Dat is me nogal een theorie zeg. De wraak van de Nazi’s die nog altijd voortduurt in de vorm van islamisten die de islam gekaapt zouden hebben met steun of zelfs naar ontwerp van de Nazi’s.

  Van 1936 to 1938 groeide de grootste en invloedrijkste islamistische groepering, de moslimbroederschap, van 800 leden naar 200.000 volgens wiki.

  Ik hou niet van complotdenken, maar de Nazi’s die een strikte interpretatie promoten om de haat tegen Joden aan te wakkeren en daarmee de moslim-wereld tegelijk alle mogelijkheden tot vooruitgang ontnemend, opdat ze geen bedreiging voor hen zullen vormen..

  Ik weet niets over het waarschijnlijkheidsgehalte, maar een fascinerende theorie, dat is zeker.

 7. 10

  @8

  Er waren aparte moslim SS eenheden. En naar het schijnt zou Hitler beweerd hebben dat de Islam de perfecte krijgsideologie zou zijn. Dit vermoedelijk in reactie op de bloedige reputatie die de al Hanzar divisies in die dagen hadden.

  Overigens ken ik het verhaal van Amin Al Husseini in omgekeerde toestand. Die leefde al voor het uitbreken van WO2 in Duitsland en schijnt destijds voor Hitler slachters te hebben verzameld onder zijn geloofsvee. Als een gunst van Hitler zou hij later gevraagd hebben niet in te stemmen met een plan van Churchill meen ik, voor een aparte joodse staat en zo een verheviging van de genocide op de joden hebben bewerkstelligd. Nogmaals, of het zo is weet ik niet.