1. 1

  Dit is niet leuk, dit is ziek. Dat deden NSB-ers ook als joden gedeporteerd werden. Dan stonden ze te joelen en te sarren.
  Dat soort mensen wens ik het allerslechtste toe. From the bottom of my heart.

 2. 4

  het hele zooitje gaat nat
  zelfs Nawijn die op dit moment op Nova zijn gelijk dacht te halen maar moet stotterend erkennen dat onder zijn ministerschap Ayaan ook al vertelde (in de Haagse Courant) over haar leugentjes en hij er niks aan heeft gedaan…

 3. 5

  Dit land heeft in WO-2 zelf de joden verraden en aangebracht bij de Duitsers. Ook het ophalen van joden was vaak in handen Van Nederlanders. We collaboreerden om de Duitsers te plezieren. We werden er misschien beter van en wat konden ons die joden schelen.
  Van de de Nederlandse joden is bijna iedereen vergast. Nergens hadden joden zoveel te vrezen van verraders als juist in Nederland.
  Dát specifieke trekje van de Nederlandse volksaard is er nog steeds getuige het laffe verraad aan Hirsi Ali.
  Men had de discussie aan kunnen gaan, maar het is net als ten tijde van Fortuyn, als je de discussie niet aan kunt dan maak je je tegenstanders monddood.
  In 1995 was ik persoonlijk in Auschwitz en Birkenau, 50 jaar na de bedrijding.
  Als ik nu de NSB-ers ter linkerzijde hoor schreeuwen om het vertrel van Hirsi Ali, dan denk ik dat cvelen een reisje naar Polen zouden kunnen gebruiken om enig historisch besef bijgebracht te krijgen.

 4. 7

  Beste Tim, van mij mag Ayaan gewoon blijven hoor. Als je dit log langer leest dat had je dat ook kunnen weten.
  Dit postje stond er al nog voor bekend werd dat ze naar de VS ging en zeker nog voordat bekend werd dat ze van Verdonk de doodskus kreeg.

  Het idee van de luxe bungalow in Nairobi, vergelijkbaar met het huis waar Ayaan haar jeugd heeft doorgebracht, geheel in het kader van de in de Zembla uitzending geschetste feiten deden mij dit postje maken. Ayaan kan er namelijk zelf ook om gniffelen. Ik misgun Ayaan haar internationale carriere geenzins en ik was/ben het vaak met haar eens.

 5. 8

  @Tim
  Wie verraadt nu eigenlijk wie?

  En zoals Carlos al aangeeft dat sarren en joelen is toch gemeengoed op de recht door zee weblogs zoals bijvoorbeeld geenstijl?

 6. 10

  Overigens vrees ik dat dit nog wel eens gevolgen kan gaan hebben voor eenieder die met leugens het Nederlanderschap heeft verkregen.

 7. 11

  Die wet schiet in mijn ogen zijn doel dan volledig voorbij.

  Ik ben toch meer een voorstander van handelen in de geest van de wet in plaats van naar de letter van de wet.

 8. 12

  Na de stormachtige ontwikkelingen van de afgelopen uren staat mijn postje wellicht wat lullig. Aan de andere kant is het -de onmenselijkheid van Verdonk’s beleid volledig erkennende- ook wel een romantisch idee om weer terug te keren naar Nairobi. Ik heb altijd gevonden dat Ayaan haar strijd tegen vrouwenbesnijdenis en aanverwanten uitspattingen van een achterlijke samenleving beter dichtbij de bron kon gaan bestrijden.

 9. 13

  Vrouwenbesnijdenis is slechts één facet van haar denkbeelden. Zij heeft veel fundamentelere zaken aangekaart. Ze werd niet voor niets beveiligd.