Kon ie nou wel of niet goed acteren?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Televisienetwerk CBS heeft besloten de geplande uitzending van de televisiefilm “The Reagans” af te lasten nadat een storm van kritiek hierover was ontstaan. Sympathisanten van Ronald Reagan verontwaardigden zich over de besmeuring van de nalatenschap van hun voormalig president en van allerlei kanten is druk op CBS uitgeoefend. CBS zegt niet voor druk te zijn gezwicht maar in eerste instantie dacht een liefdesverhaal van Ronald en Nancy te hebben aangekocht en uiteindelijk heeft afgezien van uitzending omdat er geen evenwichtig beeld van Reagan wordt geschetst.

Voordat CBS tot haar beslissing kwam, verzochten vooraanstaande republikeinen de broadcaster om nog eens goed na te gaan of de film historisch wel klopt en een conservatief onderzoekscentrum vroeg adverteerders om de film te boycotten. Tevens vond er een online protest plaats, sprong Reagan’s zoon Michael op de bres voor zijn vader en lieten ook politieke vrienden van zich horen (“The “second-rate actor” myth is belied by the fact that he did “very well” in the movies from the late ’30s into the ’50s, and was well regarded “by his peers and colleagues in the film industry.”).

+ Censuur langs de officiële weg: de Britse ‘Advertising Standards Authority’ verbood een aanstootgevende advertentie van het ‘lads magazine’ FHM.

0

Reacties (3)

#1 JJ

“A Hippie is someone who walks like Tarzan, looks like Jane and smells like Cheetah.”

“Politics is supposed to be the second-oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”

Quotes van RR

  • Volgende discussie
#2 nimo

Je kan veel van hem zeggen, maar niet dat hij geen humor had. Triest dat hij nu al jaren dement is.

Ik hoorde laatst dat nu ook Thatcher Alzheimer heeft?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Wim

Behalve door de linkse lummels wordt Reagan in de VS als een grote president beschouwd – een van de grootste. En dat is wel te begrijpen als je nagaat wat een rotzooitje zijn voorganger, Jimmy Carter, er van gemaakt had.

Er is ook een kwestie van menselijk fatsoen. Reagan is op zijn doodsbed, na al jaren dement te zijn. Er was veel verontwaardiging dat iemand in die positie op zo’n laffe manier door CBS behandeld zou worden – belasterd is een juister woord omdat er veel zuivere fantasie in de script verwerkt was.

Maar uiteindelijk worden dit soort beslissingen – om een programma niet uit te zenden – genomen om puur economische redenen. Als de adverteerders niet op komen dagen omdat ze slechte gevolgen verwachten, dan zit er voor CBS geen brood in.

  • Vorige discussie