Koers van de Wereld gaat guerrilla

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vaste lezers van de rubriek Koers van de Wereld weten het inmiddels al: voor het tweekoppige team is het een ware veldslag om naast alle dagelijkse verplichtingen iedere donderdag een volwaardige aflevering van de Koers te maken. Tijdgebrek is onze grootste vijand. En wat doe je als je een vijand tegenkomt die groter is dan jezelf? Dan ga je over op guerrilla tactiek:
“Die tactiek bestaat erin ongeregelde troepen uit te zenden, die de vijand permanent bestoken. Dat gebeurt altijd onverwacht, hetzij door flitsaanvallen of hinderlagen. Echte veldslagen worden altijd vermeden” (1world2travel.com). Het concept met de windrozen blijft gehandhaaft. Maar de Koers zal vanaf nu verschijnen in korte berichtjes op onverwachte tijdstippen. Voor de toekomst werken wij aan een oplossing waarbij de Koers op een vaste plek aangeboden kan worden.

Reacties (6)

#1 Frank

Guerrilla. Dubbel r.

  • Volgende discussie
#2 Ouwe

Oef, gevaarlijk ;).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Guy

Guys, ik heb een vraagje. Ik maak even gebruik van deze administratieve thread om hem te stellen.

Volgens dit document:

http://www.buitenlandsepartner.nl/forum/files/downloads/KrankzinnigeTitel.pdf

zou de IND, of Verdonk, op onrechtmatige wijze weigeren om Europese richtlijn 2003/109/EG uit te voeren.

Zijn hier juristen of anderen die dit kunnen bevestigen? Misschien valt hier een scoop te verdelen. Ik zet zelf te ver van Nederland om een en ander deskundig na te gaan.

Mij e-mailen kan ook: nontibispiro (apendingentje) gmail (punt) com

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Guy

“ik zit zelf” met een i dus

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Guy

Nog even dit, van de IND zelf:

“An advice is still required from the Council of State on necessary amendments to the legislation concerning aliens. Then the Second Chamber of the States General must make a number of choices, for example about the form that the application is to take. As a result, applications for permanent EC resident status cannot yet be processed.”

Link: http://www.ind.nl/en/inbedrijf/actueel/NewdirectiveEU.asp

Heb al op de site van de Raad van State gekeken, maar niks gevonden. Mogelijk omdat dit advies onder Kamer 4 resorteert en dus, nog, niet op de site verschijnt.

Samengevat: Wat moet de RvS juist bekijken en heeft dit weerslag op het al dan niet aanvaarden van de bovenvermelde aanvragen? Praten we hier over filibusteren of niet?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 MeneerTim.

Ahnee. Leuke rubriek naar de knoppe.

  • Vorige discussie