Koerdische vrouwen versus ISIS

REPORTAGE - In een reportage vanaf de frontlinie doet het Australische programma 60 Minutes verslag van de strijd van een battilion Koerdische vrouwen tegen ISIS.

Reacties (1)

#1 Jules Vismale

Nou ken ik alleen maar Jasmine van de Disney-tekenfilm Aladinn uit 1992 maar deze dame was beslist NIET te overheersen hoewel haar vader, de sultan, niets liever wilde dat zij met een echte prins ging trouwen. Elke opdringerige en verwaande moslimprins die Jasmine probeerde te versieren of te onderdrukken omdat zij een vrouw was of te verleiden liet zij door haar tijger Radja wegjagen (dat had ze ook met de ISIS mogen doen en Jasmine was een fel dametje maar vast niet van Koerdische komaf) en uiteindelijk koos Jasmine voor de straatarme Aladinn al kreeg deze al zijn rijkdommen van de komische Geest.
Helaas had haar collega-prinses Belle ook de pech dat talloze aanbidders uit haar dorp het meisje meer beminden om haar uiterlijk dan om haar karakter. Maurice, haar vader, zag niets eens hoe ongelukkig zijn dochter was en hoopte dat Belle juist voor een stoere manskerel koos dan voor een betoverde prins. En het was de gespierde maar vreselijk verwaande Gaston (hij was vast een echte ISIS-terrorist geweest) die Belle het meest begeerde maar hij had, net als de moslimprinsen, zo zijn eigen slechte meningen over vrouwenemancipatie!
Hoewel Gaston in de tekenfilm door Belle werd vernederd en in een modderpoel gegooid wist hij ooit op een plaatje van DeviantArt (wat ik al eens eerder vermelde) op zijn beurt Belle te vernederen en met haar op zijn paard weg te rijden! Gaston had Belle op een donkere avond gekidnapt, gebonden en gekneveld en over de rug van zijn paard gelegd en reed met een triomfantelijke blik en zingend met haar weg weg terwijl Belle’s mooie gezichtje erg somber scheen! Belle lag echter op een dergelijke manier op het paard alsof ze meer bij Gaston over de knie lag en op het punt stond van hem een flink pak voor haar broek te krijgen! Hoewel Belle vrij slank is was haar achterwerk op de afbeelding toch iets omvangrijker en zij had een portie billenkoek daarop niet kunnen verhinderen daar haar handen stevig op haar rug waren gebonden. Heel veel mensen die op het desbetreffende plaatje reageerden lagen vaak in een deuk van het lachen want ze vonden het gewoon prachtig om te zien dat Belle er zo “geweldig” bij lag bij deze “romantische” ontvoering!
Gaston wilde zich echter tegen het Beest, zijn rivaal, net zo wreed en moordlustig gedragen als ISIS tegenwoordig doen tegen hun vijanden en diens hoofd als jachttroffee bemachtigen en wat de eerstgenoemde uiteindelijk het leven kostte.
In ‘The New Adventures of Peter Pan’ leek de nooit-volwassen-wordende jongen in de 21ste eeuw ook zo zijn meningen te hebben over de toekomstige en “gereïncarneerde” Wendy Darling uit Londen. Als zij bijvoorbeeld slecht gehumeurd was en niet mee wilde naar Neverland, samen met haar broers John en Michael, nam Peter Pan haar in zijn armen mee en een enkele keer hield Peter Pan zijn hand soms iets te dicht in de buurt van het achterwerk van Wendy, meestal gestoken in een blauwe spijkerbroek, wat ze vast niet altijd erg prettig vond!
Niettemin had hij dit ook gedaan kunnen hebben bij het meisje Cynthia, één van de Lost Kids, die voor de helft uit drie jongens en drie meisjes bestaat. Zij is namelijk een leuke jongedame met blond haar in een paardenstaart, heeft de karaktereigenschappen van een tomboy en Cynthia draagt zelf meestal ook een (ingekorte) lichtblauwe spijkerbroek. Gelukkig waren hun vijanden, de piraten, nog onschuldige baby’s vergeleken met de ISIS-terroristen. Deze laatsten hadden het vast als een grote vernedering beschouwd als zij in de desbetreffende tekenfilm de plaats van de piraten moesten innemen en de Darlings en de Lost Kids hen hierin constant voor schut zetten.
Eigenlijk is het jammer dat de Koerdische vrouwen degenen van die vrouwenminachtende lui van ISIS niet gewoon persoonlijk in de modder hebben geworpen! Het lijkt voor velen niets anders dan goor vuilnis te zijn en het totaal NIET verdienen om vrouwen te bezitten zonder wie zij nooit hadden kunnen bestaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*