ISIS financiert z’n oorlog met geplunderde kunstschatten

REPORTAGE - Een korte reportage van de Wall Street Journal van drie weken geleden werpt het licht op een belangrijke inkomstenbron van ISIS: het plunderen van oudheidkundige kunstschatten. Via tussenpersonen worden deze verkocht aan westerse kopers. Geschatte opbrengst voor ISIS: 88 miljoen dollar per jaar.

Het vernietigen van kunstschatten door ISIS is breed uitgemeten in de media. Wellicht was dat meer een PR-stunt en wil ISIS toch vooral ook aan de kunstschatten kunnen verdienen.

Reacties (10)

#2 Qupocual

What else is new?

#3 Louis

Het islamities manifest. Wat niet voor ons is, is tegen ons.
Goebbels revisetid.

#4 gbh

@3:

Wat niet voor ons is, is tegen ons

Dat is bij jou geloof ik ook niet veel anders.

#5 HansR

88 miljoen dollar? Alsof je daar zo lang (3 tot 4 jaar nu al toch?) een behoorlijk wijd verbreide oorlog mee kunt voeren.

88 miljoen is een fooi in de moderne oorlogvoering. Als ik het goed interpreteer is 88 miljoen net ruim 3% van het inkomen van ISIS. Het zal best inkomen zijn, maar of het een belangrijke bron is valt te betwijfelen.

#6 knelistonie

Arts and Crafts dealer Hobby Lobby deed vrolijk mee. Daar is nu een domper op gezet https://www.justice.gov/usao-edny/pr/united-states-files-civil-action-forfeit-thousands-ancient-iraqi-artifacts-imported

#7 Dehnus

En Hobby Lobby in the USA koopt het lekker op :P. Republikeinen funden IS :D.

http://www.pbs.org/newshour/bb/hobby-lobby-trouble-importing-artifacts/

Sorry het was Hobby Lobby not Home Depot :P. Alleen de naam is anders, de rest eigenaar is hetzelfde kwa gedachtengoed :D.

#8 Dehnus

@6: Darn you beat me to it :P.

#9 Louis

@4: Zou kunnen en ik verdenk jou van dezelfde mentaliteit. Het vervelende is dat de islam een stevig machtsblok is met een prima pr en een imperialistische agenda. Iets wat zowel jij als ik moeten ontberen.

En verder wat ik al eerder zei: Goebbels revisited.

#10 Jac S

Hoe minder kunstschatten hoe duurder ze worden.
Net zo iets als met bitcoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*