1. 1

  Ja, ho eens even, en waar worden de rechten van zo’n LP afgedragen? Ik stel voor een heffing op de printerinkt te leggen, zodat de toekomstige copyrightschendingen kunnen worden gecompenseerd.

 2. 3

  De 3D-printer revolutie zal er nooit komen: als een kleine 3d-printer thuis iets efficient kan maken dan kan een grotere 3d-printer in een fabriek het nog efficienter, de doelpalen worden dus gewoon verplaatst.

  @1

  Goede opmerking, nu is het nog een grap maar reken maar dat we dat soort voorstellen zullen krijgen zolang de auteursrechtenwet niet consequent over licenties zal spreken (de huidige vorm spreekt over licenties waar het de industrie uitkomt en over fysieke eigendommen waar dat de industrie uitkomt).

  Edit: Ik zie nu dat dit een draadje van vorig jaar is…

 3. 4

  @3: Voor een fabriek is het goedkoper als ze spullen in MASSA kunnen maken. Voor een gebruiker is het juist makkelijker als-ie iets heel SPECIFIEKS wil hebben. Een fabriek gaat niet één dingetje speciaal voor jou maken, want dat wordt veel te prijzig (denk naast produktie ook aan verpakking- en verzendkosten). Dus maak je dat soort dingetjes straks lekker zelf.

 4. 6

  @4

  Maar even realistisch, hoeveel procent van de spullen die jij gebruikt (of hoeveel procent van wat je uitgeeft aan spullen) kan niet net zo goed massaproductie zijn? Distributiekosten zitten ook gewoon aan het printmateriaal dat je gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren