De VS zijn dan eindelijk een post-raciale utopia

De VS zijn dan eindelijk een post-raciale utopia. De Voting Rights Act kan daarom best van tafel

Reacties (4)

#1 lapis

Wat een hielenlikker is die Colbert trouwens. Obama gaat naar Israël? Laten we daar wat grappen over maken en dan vooral benadrukken hoe pro-Israël hij wel niet is. Dan kunnen we ook een paar grappen maken over de vriendschap tussen Romney en Netanyahu. O, zou laatste uitgelegd kunnen worden als slecht voor onze bilaterale betrekkingen? Hm, hoe compenseren we daar voor? Kom er maar in Michael Oren, ambassadeur van Israël in de VS.Dankje, Stephen. Wist je trouwens dat Israël de enige stabiele democratie in het Midden-Oosten is, en een onvervreemdbare bondgenoot van de VS”? Ja dat wist ik Michael, maar wat geweldig dat je helemaal hiernaartoe komt vanuit DC om dat nog even te benadrukken. Als jij nu even uitlegt waarom er helemaal niets aan de hand tussen de leiders van onze landen, dan sluit ik af door onze volledige steun te betuigen aan jullie inzake Iran. En bedankt nog voor je komst.

Hij lijkt trouwens wel jullie hofleverancier van KlikTV-filmpjes te zijn, dus ik had mijn azijnpisserscomment ook onder elk van de andere clips kunnen plaatseb.

#2 Bismarck

@1: Misschien moet je toch iets beter luisteren. Ja de ambassadeur probeert zo vaak mogelijk te zeggen dat Israël de enige stabiele democratie in de regio is (en de allerbeste bondgenoot van de VS), maar de volledige steun die Colbert belooft is tegelijk helemaal geen steun (we’re right behind you, with just as many nuclear weapons as you admit to have) en een vette sneer naar Israëls eigen nucleaire programma/beleid. Bovendien weet Colbert voorafgaand aan het interview wel een heel duidelijke frame neer te leggen die iets anders verraad dan joepie hoera wat zijn we blij met Israël. Israëlkritischer dan dit kun je het niet krijgen op de Amerikaanse televisie, zonder meteen helemaal kapot gemaakt te worden door de Israëlische lobby.

#3 lapis

Dat is misschien nog wel het ergste; die halve nuancering aan het eind waardoor mensen zoals jij zichzelf kunnen wijsmaken dat dit toch niet snoeihard pro-Israël is. Ondertussen heb je wel zitten kijken naar een ambassadeur van een land die onbelemmerd zijn elevator pitch ten gunste van Israël mocht afsteken, door het publiek ruimschoots beapplaudisseerd is en die zonder repliek nog even mocht melden dat Israël toch nog even hard ging werken om het vredesproces weer op gang te krijgen – namelijk door die vermaledijde Palestijnen weer eens terug naar de onderhandelingstafel te krijgen. Maar dat is gewoon het risico dat je neemt als je een ambassadeur of elke andere pleitbezorger uitnodigt; die gaat namelijk natuurlijk zijn zaak bepleiten en als je daar niet tegenin gaat dan stem je er stilzwijgend mee in. Die kritiek van Colbert is van dezelfde orde van scherpte als wanneer GeenStijl de Telegraaf gekscherend de ‘Televaag’ noemt; nou nou, wat hakt dat er keihard in, maar af en toe worden er wel hele artikelen of columns integraal doorgelinkt en een verwijzing met een lichte sneer is beter dan geen verwijzing.

Israëlkritischer dan dit kun je het niet krijgen op de Amerikaanse televisie, zonder meteen helemaal kapot gemaakt te worden door de Israëlische lobby.

Neem dit fragment uit de Daily Show van een paar jaar geleden (triest dat ik me dat fragment nog herinneren vanwege de verwijzing naar de Möbiusband). Kijk me eens recht in de ogen aan en zeg me dat dit niet veel kritischer is. Al komt Steward er misschien mee weg vanwege zijn etniciteit.

#4 HansR

@1: Azijnpissers zijn altijd welkom. Wel afwisselen met wat zoetzuur en humor graag :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*