Kijktip: Living with Michael Jackson

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vanavond op Yorin: De documantaire Living with Michael Jackson van de britse documantairemaker Martin Bashir, die 8 maanden optrok met de wereldvreemde superster. Of wat daar van over is natuurlijk, want hij valt een beetje uit elkaar…
Maar Bashir heeft alles gefilmd, en nadat gisteren half Engeland voor de buis zat zijn wij vanavond aan de beurt om 20:30. Ik ga kijken in ieder geval.

Misschien interessant:
* Meningen van Engelsen die de docu al hebben gezien.
* Een chronologisch overzicht van Jackson’s gezicht
* The official Michael Jackson site

0

Reacties (21)

#1 Carlos

Misschien nog wel beter dan de Adam’s Family?

 • Volgende discussie
#2 Gruwelijk Gruizige Gerrit\\\\\\\’s Geilheid

Daar durf ik op voorhand al mijn hand voor in het vuur te steken

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Verbal Jam

Nog ergens in Real Audio te zien? Ik heb ‘m gemist wegens uithuizigheid. :-(

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Dik

Jackson is lief maar duidelijk patiënt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

Hij is compleet gestoord,
die Saddam…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Praetoriaan

Ik dacht het al, maar nu weet ik het zeker…die vent is ziek (en zijn fans trouwens ook). Allemachtig…wel met open mond zitten kijken trouwens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

Ik keek ook vol verbazing, helemaal toen ik opeens op het eind van de documentaire een talkshow binnenwandelde?!.

Maar ook vooral in die winkel: “yoohooo, yoohooo, I’ll buy this and this and this!”, Lord Wansmaak…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Racey

Ik vond die Martin Bashir zieker dan Michael. Het is overduidelijk dat Michael zijn verloren jeugd aan het inhalen is en ik geloof hem dat hij geen sex met die kinderen heeft. Ik zie het als logeerpartijtjes. Die man zit zo in een hoek gedrukt, dat ik ook goed begrijp dat hij niet wil toegeven dat hij vaak onder het mes is geweest. Deze man wordt geleefd. Ondanks dat hij zijn huis volzet met lelijke dingen en hij uit elk continent twee kinderen wil adopteren heb ik toch bewondering voor hem. Ik zou niet in zijn schoenen willen staan, al had ik dan geweldig kunnen zingen, goed kunnen dansen en was ik stinkend rijk geweest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Carlos

Racey, je hebt gelijk met die reporter, die werd steeds valser gedrurende de reportage.

Wie er schuld heeft aan Michaels huidige toestand, is moeilijk te beantwoorden. Het ging in ieder geval vroeg mis. Oftie gevaarlijk is voor kinderen weet ik ook niet zo zeker.

Het KinderBevrijdingsfront is tenminste wel duidelijk:
http://villa-achterwerk/kinderbevrijdingsfront
Wij van het KBF zeggen hardop wat vele grote mensen denken:
Kinderen zijn stom, verwend, ze stinken en hebben irritant hoge piepstemmetjes!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Racey

Dat is vast ook aan Michael toe te schrijven! Stinken doet hij zeker!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Pick

Ik heb m ook gezien! De droom van elke documentairemaker! Werd heel duidelijk wat er gebeurd als je een psychiatrische patiënt niet in een gesticht stopt maar heel veel geld geeft. Dan krijg je dus Michael Jackson.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Praetoriaan

@Racey Het is inderdaad overduidelijk dat hij een verloren jeugd aan het inhalen is. Hoewel ik zelf nog een beetje twijfel denk ik niet dat hij een R. Kelly is. Wat ik wel opmerkelijk vond was dat toen ze het over zijn derde kind hadden (dekentje…wie verzint zoiets?) hij eerst vertelde dat hij een (soort) relatie met de moeder heeft gehad, terwijl hij later in de documentaire beweerde de (draag)moeder in het geheel niet te kennen. Heb ik dat nou verkeerd gezien?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Carlos

Volgens mij heb je dat niet verkeerd gezien. Ik kan me ook wel enigzins de worsteling van die reporter begrijpen, de inconsistenties stapelden zich steeds verder op. En wat moet je dan?

Michael is slachtoffer cq. patient en (mogelijk) dader tegelijkertijd.
Het probleem is dat hij met zijn rijkdom zich boven de wet plaatst en zich een totaal afwijkende wereld (Neverland) kan veroorloven. Kritiek is dan bijvoorbaat kansloos.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Grobbo

Ondanks mijn voornemen heb ik het niet helemaal kunnen zien, maar wat ik er van mee heb gekregen vond ik aan de ene kant zorgwekkend en aan de andere kant bijna aandoenlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Jan des Bouvrie

Ik heb een groot deel van de documentaire gezien. Natuurlijk werd het weer op een echte Angelsaksische moralistische manier gebracht. Maar toch moet ik de conclusie trekken dat Michael Jackson gestoord is. Het maakt mij dan niet zoveel uit hoe dat gekomen is, maar dat hij gestoord is staat voor mij vast. En je ziet hier wel weer duidelijk de klasse maatschappij in werking. Ben je arm en gestoord dan wordt je opgesloten. Ben je rijk en gestoord, dan noemen ze je ‘excentriek’.

Ik zou mijn kinderen in ieder geval niet bij hem laten spelen. Niet dat ik nou denk dat hij er sex mee heeft, maar ik vind dat kinderen gewoon lekker met leeftijdsgenootjes moeten spelen en bij leeftijdsgenootjes moeten blijven slapen en niet bij een man van in de veertig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Jan des Bouvrie

Wie trouwens ook gestoord was, was dat meisje dat een driedubbele eisprong gevolgd door een zenuwinzinking kreeg nadat Michael haar omhelsd had. Als mensen continu zo op je reageren, dan wordt je ook gek denk ik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Carlos

“een driedubbele eisprong gevolgd door een zenuwinzinking”
Mooie beschrijving van een fenomeen waar we nog veels te weinig van afweten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Racey

Ik mag die Jan des Bouvrie wel!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Grobbo

Ook mooi was dat duitse meisje dat van hem in de auto mocht om hem een ‘hug’ te geven, en dat hij zegt ‘daar hoeft het niet bij te blijven hoor’.

Toont ‘ie aan dat hij toch nog wat rock-sterachtigs in zich heeft. Zou hij drugs gebruiken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Praetoriaan

Deed hij dat maar! Had hij waarschijnlijk zichzelf buiten het raam van zijn hotelkamer gehangen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Grobbo

Ach, de man heeft een zwak voor Steffi’s… daar kan hij ook niets aan doen.

 • Vorige discussie