Kat in de zak?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Gisteravond kwam er tijdens het kijken van het journaal een gedachte boven die ik bij de golfoorlog ook al had. Namelijk: Wat denkt een Saddam van de kwaliteit van zijn scuds?
Ik neem niet aan dat die raketten goedkoop zijn, en aangezien hij er nogal wat heeft aangeschaft heeft dat hem een flinke bom duiten gekost.
Maar om nou te zeggen dat dat een goede investering is geweest… ik weet het niet. De krengen zijn aangeschaft om dood en verderf te zaaien, maar treffen met een beetje geluk een doel van 10 vierkante kilometer. Met een beetje geluk dus.
Zou het eigenlijk niet zo moeten zijn dat je juist blij moet zijn dat een land als Irak van die slechte raketten heeft? Stel je voor dat ze kruisraketten hadden gehad..

Nee, ik denk dat Saddam stevig loopt/zit/ijsbeert te balen.

0

Reacties (4)

#1 Tuuur

Ondertussen zijn rond 10:05 uur GMT de B52s opgestegen van hun basis in Engeland. Het begin van shock-and-awe?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2870941.stm

  • Volgende discussie
#2 Carlos

Het waren tot u toe geen scuds die Irak gisteren heeft afgevuurd. Maar zogenaamde FROG’s (de naam alleen al…) deze dingen kunnen maar zo’n 70 km vliegen. Heeft het iraakse regime de afgelopen maanden niet voortdurend gezegd dat ze geen scuds meer hebben?

Maar de nauwkerigheid van die scuds liet destijds ook te wensen over. Natuurlijk heeft Saddam liever een wapen dat voor 100% werkt, maar het gaat ook om de afschrikking die er vanuit gaat.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Carlos

Bedankt Tuuur, ik geloof dat die B52’s er 6 uur over doen om Irak te bereiken dus rond 16.00 GMT, 15.00 nederlandse tijd zijn ze boven Irak.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 TbosS

Het scheelt in ieder geval dat de patriots ook nog steeds niet zo betrouwbaar zijn… dat houdt het gevecht eerlijk.

  • Vorige discussie