1. 1

  Misschien was mijn favo coalitie zo gek nog niet. Vooral als die dan ook een kabinet vormen dat net zo hard de middelvinger naar de oppositie opsteekt als de afgelopen 3 kabinetten hebben gedaan.

 2. 2

  Ha de linkse meerderheid laat voor het eerst haar tanden zien. Begint goed wat mij betreft. Volgende stap: motie van wantrouwen tegen Verdonk.

 3. 5

  …. en er wordt weer gestaakt en er zijn weer voetbalrellen. De goeie ouwe tijd is weer helemaal terug. Wil er nog iemand vertellen hoe goed het gaat in Cuba?

 4. 9

  Godsgruwelijk, dit is geen tijdstip om die uitdehoogtehuichelgoochelaarster aan het werk te horen.

  Ik heb de salomonsoplossing (het gaat hier tenslotte niet om maar 1 beeeebietje).

  De kamer is*, zoals bijna altijd in de politiek der beschaafde landen (tenminste, dat vinden ze van zichzelf dan he?) doet aan versiiiimboolliezeeeren der geslachten gelijkheid (in’t echt lukt het tenslotte van nog geen Decimeter mieterse mijterse barstknopjesbijter). Maar afgezien daarvan (of((tewell)) juist niet((, wel zo)) natuurlijk) is hier een ieder het zijne (ontkluistersnuister)vuist toe te passen (grootst mogelijk hoeveelheid zo groot mogelijke stemverheffers (enge keelopzetters ((weet u al op wie ik doelde? Ik zal u op weg helpen, ze werd in het 6 uur journaal ten tonele gevoerd)) en andere aanhankelijkheidsbe- en -verhandelaars tevreden te stellen).

  Namelijk, heel simpel, De (sociale beroepskeuzen georienteerde) helft blijft en de (andere, snel en gewetenloos geldverdienen belustte) helft gaat. Nee wacht, dat moet andersom ..oh nee . .. .ook niet eerlijk .. . .wacht .. ..briljant. . .. gewoon ook de half om half!!!!!!!!!

  * ..behalve dief van eigen verleden/draagmiddelen (doordenkertje, vraag maar aan carlos) zoals de heer Fekete nog eens vers uitlegt:

  FEKETE HITS FRIEDMAN WITH RITTERSHAUSEN
  http://news.goldseek.com/GoldSeek/1164908048.php
  pacifistry precruiter | Homepage | 11.30.06 – 8:40 pm | #

 5. 10

  Ha ha! The very brief mention of the visit in Alphabetum Siracidis reports that the queen was hairy all over and that Solomon, quite intent on possessing her but apparently somewhat finicky, sent her various depilatories that proved effective. ‘The Tale of the Queen of Sheba’ has a somewhat different focus, for it alone reports that the queen is a ‘demon’- a matter to which we shall return at length. In ‘The Tale of the Queen of Sheba’ it is part of a plan on Solomon’s part, for he wishes ‘to lie with her’-he knows, of course, that her husband is dead – but is repelled by her hairiness which was considered a demonic characteristic.

 6. 11

  The queen propounds riddles to test Solomon’s wisdom. There are many versions of the riddles. Here is a typical set:

  1. The Queen: “Seven cease, nine begin. Two offer drink, one drinks.” Solomon: “It is the days of menstruation and the months of pregnancy, the two breasts and the one child.”
  2. The Queen: “A woman says: ‘Your father is mine, your grandfather is mine, you are my son and I am your sister’. Solomon: “The daughters of Lot”
  3. The Queen presents identical looking boys and girls. Solomon gets them to eat nuts and grain and watches their movements.
  4. The Queen presents circumcised and uncircumcised boys. Solomon opens the Ark and the circumcised bow down.

 7. 12

  Jullie maken je veel te druk om die (arbitraire) groep mensen die een generaal pardon krijgt. Een non-issue.

  Maar goed: Een meerderheid wil een generaal pardon maar laat een uiteindelijke beslissing over aan het nieuw te vormen kabinet. Het CDA is tegen. Maar het CDA komt hoe dan ook in een regering. Wat ontzettend stompzinnig van de linkse oppositie om dit nu al ter sprake te brengen. Het CDA kan nu in de onderhandelingen een enorme prijs gaan vragen voor een generaal pardon. En dat hebben ze goddomme nog an toe gewoon cadeau gekregen.

  Wat een ongelovelijke runderen zeg! Dat wordt lachen de komende jaren.

 8. 13

  Maar toch mooi dat Tineke huizinga en Huub Oosterhuis nog op het nippertje de fascistische dictatuur hebben weten te voorkomen!

  Hahaha! Wat een jokers, zeg.

 9. 15

  Eens.

  Ik vind het ook niet verstandig, en bovendien niet helemaal in de haak als je een demissionair kabinet vraagt zo’n belangrijke motie (niet) uit te gaan voeren. Bovendien geeft het vijfdubbelde demissionaire Verdonk de gelegenheid redelijk gratuit weer eens de heldin uit te gaan hangen en is inderdaad de groep waarover het gaat zo slecht afgebakend dat je je echt kunt afvragen of je er Nederland op deze manier wel een plezier mee doet.

  Het zal wel bedoeld zijn om goede sier te maken en Verdonk te wippen, maar dat is opportunisme ten top.

  En dan die vreselijke blijdschap, alsof de wereldvrede hiermee is veiliggesteld en we allemaal naar huis kunnen.
  Slordig politiek werk.

 10. 16

  Het lijkt erop dat PvdA, SP niet luisteren naar de grootste partij in het Parlement en naar de huidige en beoogde Premier.
  Zulke partijen zou ik niet in mijn kabinet willen hebben.

  Die Hoekstra kan wel stoppen, een kabinet PvdA, SP, GL, CU, PvdD kan nu direct geformeerd en beëdigd worden.

 11. 17

  —- Redactie: Zat in het spamfilter (woordje poker gebruikt oen) —-

  Het gevolg van zo’n generaal pardon is, dat veel illegalen uit europa naar Nederland komen in de hoop zo aan een verblijfstatus te komen. Dat lijkt me een ongewenst neveneffect.

  Verder getuigt de motie van politiek opportunisme ter linkerzijde. Ongeacht of een generaal pardon terecht zou zijn.

  Plussend en minnend, zie ik meer een, imho onsmakelijk, potje politiek poker naar boven drijven met als doel Verdonk onderuit te halen. Want als zij deze motie naast zich neerlegt, zal er wel een motie van afkeuring cq. wantrouwen komen.

 12. 18

  Ik ben voor een volksraadpleging m.b.t het generaal pardon. Een referendum dus.
  Dit is typisch zo’n onderwerp dat zich er goed voor leent.

 13. 20

  Een volksraadpleging? Die hebben we net gehad en noemen we: verkiezingen.

  Er is netjes een meerderheid ontstaan voor een voorstel en het kabinet zal zich daar netjes bij moeten neerleggen.

 14. 21

  Vind ik juist helemaal niet, @ Tim. Ik reken mezelf niet rijk qua wat ik te vertellen heb over iemands keuze van verblijf, waar deze persoon dan ook geboren is. Tenminste, zolang deze persoon er niet voor kiest op/in mijn eigendom te verblijven. In dat laatste geval heb ik er natuurlijk alles over te zeggen. Ik snap werkelijk niet dat mensen dat met me oneens kunnen zijn, maar ja, ik snap wel meer dingen niet.

  Hoe dan ook, voor het gemak reken in anderen daarin net zo arm. Dus met welk recht zou dit ’referendum' dan gehouden moeten worden, wanneer wij geen van allen ook maar iets te vertellen hebben over zaken die onze zaken niet zijn?

 15. 22

  @ Pelayo: over knullig politiek inzicht gesproken. Het CDA weet nu alvast dat ook zonder de steun van het CDA er sowieso een generaal pardon komt. Hoezo sterke onderhandelingspositie?

  Als het CDA het niet in het regeerakkoord wil, blijft het toch gewoon lekker een vrije kwestie. Slaat links Nederland de CDA-minister die dat niet wil gelijk lekker om de oren.