Kalou wil niet fictief opdraven voor die Mannschaft

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (14)

#1 Cole

Het is een schitterende reclame waar mannen- en voetbalhaatster Rita lekker te kijk wordt gezet. Als we de WK verliezen is het haar schuld en stemmen we en-masse op Geert. Winnen we, dan is ze inderdaad visionair en premierwaardig met haar mening dat je slechts met autochtonen de oorlog kan winnen.

 • Volgende discussie
#2 bicat

Mevrouw Verdonk is vast geen mannenhater, en het haten van voetbal komt in de beste gezinnen voor.

Na een bepaald toernooi, ik dacht de WK in 1990, riep Dhr. Janmaat eens dat het ook nooit wat kon worden met al die bruine jongens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 mark

Het is nu wachten op een reclame waarin Taida de nobelprijs voor de natuurkunde krijgt en zo haar nieuwe thuisland (Belgie?) knallend rijk maakt vanwege de boost aan de kenniseconomie. En dan het gezicht van Rita op de uit Polen geimporteerde bank….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 J

Of een reclame met een stel gemartelde congolezen en/of syriërs, die de lokale honkbalknuppel-industrie een boost hebben gegeven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Cole

Een zeer ruime meerderheid van de Nederlandse autochtone mannelijke bevolking zal in juni voor volk en vaderland ten strijde trekken ter voorkoming van een herhaling van de traumatische nederlaag van 1974. Zelfs Feyenoorders zijn bereid in het landsbelang alle controverses aan de kant te schuiven en volledig mee te werken aan welk verzoek dan ook van de Utrechtse Ajaxiet Marco. Zo niet Rita.
De warrige argumentatie van Rita in het Kalou dossier had bij de (mannen)borreltafel alhier al lang geleid tot de conclusie dat zij behept is met erg ouderwetse opvattingen t.a.v. de positie en functie van de man. Een mening die gelukkig nu door meer mannen wordt gedeeld.
In overeenkomende gevallen waar een allochtoon vroegtijdig de Nederlandse nationaliteit heeft verkregen om aan een WK of andere koninklijke sport te kunnen deelnemen betrof het altijd een getrouwde of verloofde vrouw. (Mia Audina en Maxima Z.). Uit de inconsistente argumentatie in het dossier Kalou konden uiteindelijk toch gemakkelijk de echte beweegredenen van Rita worden gedestilleerd.
1. Rita is een voetbalhaatster (kan natuurlijk netter en eufemistische worden geformuleerd, maar aangezien Rita ook altijd gewoon zegt waarop het staat laten we het staan)
2. Rita haat mannen van het macho- of vrijbuitertype zoals Kalou, die zich niet bindt aan één vrouw of land; slechts de vrouwen- of familie-mannen, die vrouwelijke waarden aanhangen en zich geheel ten dienste stellen van en de oren laten hangen naar één vrouw of land kunnen haar goedkeuring wegdragen.
Wij familie-mannen willen best het grootste deel van het jaar naar moeders Rita luisteren als we af en toe maar even de macho mogen uithangen bijvoorbeeld in het voetbalstadion. Nu ons echter deze verzetjes op brute wijze door Rita worden ontzegt komen wij in opstand, met de kanttekening dat mochten we het WK toch winnen zonder Kalou we zonder morren vier jaar naar Rita zullen luisteren.

Zie ook de Bavariareclame waar de metroseksueel het strijkijzer op de was laat staan en een überseksueel wordt. http://www.adformatie.nl/campagnes/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Bismarck

Het is in ieder geval wel een hilarische reclame, al is die Kahn wel heel nep (veel te kleine bek). Dat nederland kampioen zou worden is en blijft natuurlijk een valse hoop voortkomend uit nederlands overtegenwoordige grootheidswaanzin betreffende voetbal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Cole

@Bismarck, een winners-mentaliteit is een absolute vereiste om ooit iets te winnen en inderdaad Nederland zal ook dit jaar weer niet winnen door de diep gewortelde losers-mentaliteit. We nemen bijvoorkeur geen voorbeeld aan US-sporters als Hedrick of CA-sporters als de 4-mans bob die zo graag een een zilveren medaile wilden dat ze binnen een week een top-starter uit Jamaica? naturaliseerden.
Ik als moet Feyenoorder hier toegeven dat Marco wel een echte winner is; zijn prachtige rechter uitschuifbeen waarbij hij Kohler in 88 op wilskracht verschalkte zal ik nooit vergeten. Het behoeft hier ook verder geen nadere uitleg waarom hij Kalou in zijn team wilde hebben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 bicat

Die gemiste penalty van MvB in 1992 weet u dan vast ook nog wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Jort

@ Cole: winnaarsmentaliteit + Feyenoord. Satire neem ik aan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Bismarck

Cole: Heddrick met ze grote bek heeft anders weinig gewonnen dit jaar: 1 gouden plak op de OS en geen wereldkampioen allround. De heel wat nederiger landgenoot van hem heeft die wereldtitel WEL te pakken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Bram Van Laeken

@voetbalminnend Nederland
Als het een troost mag wezen we zoeken in België al 20 jaar naar een nieuwe “never say die”-generatie.
Anderzijds hebben we die generatie op dit moment in het tennis, wielrennen en motorcross dus echt klagen mogen we ook weer niet.

Het is denk ik in elk land hetzelfde ups en downs wisselen mekaar af. Je moet enkel tijdens je down elke keer opnieuw goed nadenken en aanpassen om terug up te gaan.

BTW ik denk dat jullie met Van Basten een wereldcoach hebben nu. En nu de broertjes De Boer de opstelling niet langer bepalen denk ik wel dat er mss iets meer in zit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Cole

Tja, 1992 1996 om een of andere reden kan ik mij daar weinig van herinneren. In 88 liepen er voor nederlandse begrippen veel winners in het veld als: van Breukelen, Rijkaart, Gullit, van Basten, Koemannen, Wouters en ik moet toch ook nog Ajaxiet Wim Kieft noemen die mijn middag in het stadion in Gelsenkirchen in een klap weer goed maakte.
Een aantal van die mannen zie je nu niet geheel toevallig terug als winning coach.
en @Jort dank je voor de mooie voorzet: De laatste keer dat ik een prachtig stel winners heb gezien was in de UEFA-cup finale tegen Dortmund in 2002. Pierre krulde iedere trap achter die bibberende Dortmund verdediging. We noemen nog even een wederom smadelijke afgang van Kohler. In de finale er staan en winnen; vergelijk dat met Cruijff in 74 die als een bang schoothondje achter Vogts aanliep.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Jort

Nee, dat was er maar een volgens mij, plus een portie geluk. Maar dat hoort er ook bij natuurlijk.

Met of zonder Kalou, ook dit jaar maken we weer weinig klaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 bicat

Kruip es uit dat EI van negativiteit, Jort!
We worden wereldkampioen. Mits Clarence Seedorf meedoet natuurlijk.

 • Vorige discussie