Jenny Goeree: op de valreep …

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

… toch nog even snel een TeeVee-tip.

‘De abortuswet is het gevolg van de vrouwenopstand in de jaren ’70. Toen is de vrouw dol geworden en zij eiste haar “gelijk zijn aan de man” op en daarmee de autonomie over de moederschoot. Ze wilde baas zijn in eigen buik! Haar eis vond zijn beloning in de abortuswet van 1981. Sindsdien heeft Dolle Mina nazi-dokter Mengele handen vol werk gegeven en ook zijn portemonnee rijkelijk gevuld’

Vanavond 21.05 uur, Nederland 3, Het Zwarte Schaap

Wat zegt u?!? U kent Jenny Goeree niet?? Dan moet u vanavond zeker kijken … met een heerlijk koel witbiertje (ofzo) in de hand en u verwonderen over ‘gristenfundamentalisme’.

0

Reacties (11)

#1 peter (einde Boenen)

Jenny Goeree is een kutwijf die door haar eigen god nog voor de geboorte uit de moederschoot gerukt had moeten worden. Zo, denkt u dat ik iets tegen haar en haar Lucas heb? Over het algemeen vind ik het wat gemakkelijk om de onnozelen onder ons zo af te maken, maar dit keer gun ik Reet een fijne flame en dat we er snel vanaf mogen zijn.

Het zal wel door de warmte komen.

 • Volgende discussie
#2 Grobbo

Mogge peter, weer een beetje afgekoeld?

Met dat stuk over Jenny uit de loederschoot rukken ben ik het wel eens – zelden zo’n triest figuur gezien – maar flames van reet en onnozelen afmaken zegt me weinig…

care to explain?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Lilith

Mw. Goeree: een dom gleufdier, dat oude bijbelse teksten zonder nadenken opdreunt maar hier wel haar eigen conclusies uit trekt om zich daarna alleen achter de letterlijke teksten te verschuilen wanneer men haar aanspreekt op haar eigen conclusies.

Volgens mij heeft ze gewoon een goede beurt nodig (en daar zal de hulp van God werkelijk op zijn plaats zijn).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 haida

In de jaren 80 deed het “echtpaar Goerree” uitspraken over Joden, homo’s en abortus.
Waar is meneer Goerree gebleven?
Fijne mensen..samen het IQ van een bromvlieg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 peter

@grobbo
Het lijkt een beetje de mode om mensen die wat, uuuuh eenvoudige hoompeedzjes van lomp commentaar van het schoolplein weg te pesten. Als de makers daarvan dan doorkrijgen dat er zoveel commentaar op is door de reageurders van Retecool, verwijderen ze snel hun eerste probeersels. Trauma’s!
Tante Jenny gun ik dat lot echter van harte, want principes zijn er om uitzonderingen op te maken.
Ik reageer wat verhit omdat ik van dichtbij nogal wat leed veroorzaakt heb zien worden door de Goeree-tjes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 peter

oeps:
“Het lijkt een beetje de mode om mensen die wat, uuuuh eenvoudige hoompeedzjes hebben gemaakt, van het schoolplein weg te pesten.”

Dat was de juiste zin…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Lilith

peter, deze post was niet bedoeld om miss Jenny haar homepage af te zeiken (ben niet zo modegevoelig, behalve als het echt te erg is). Ik zag in een flits dat Het Zwarte Schaap haar in de uitzending zou hebben & ik was meer benieuwd hoe zij met andere meningen om zou gaan (en anderen met de hare). Gelukkig heb ik nooit van dichtbij het door de ‘Goeree-tjes aangerichte leed’ meegemaakt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Grobbo

@haida: Meneer Goeree is van haar gescheiden. En heeft publiekelijk afstand van haar genomen, net als de meeste volgelingen en zelfs haar eigen dochter.

Was wel grappig in die uitzending: De chef van een tukkerse homobeweging zei:

“Het is grappig om te zien dat u qua homosexualiteit de zedelijkheidsvoorschriften van de bijbel nauwgezet volgt, maar dat u waar het overspeligen en echtbrekers betreft die houding niet hebt. Ik stel voor dat u ermee begint om díe op het rechte pad te brengen, want daar heeft u tenminste ervaring mee”.

(Ze begon al een relatie met die Goeree toen hij nog getrouwd was namelijk)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 peter

In de tijd van die scheiding (ergens jaren tachtig, geloof ik)is ook die familie van mij “weggelopen” om zich daarna doodleuk bij weer een andere obscure beweging aan te sluiten. God’s wegen zijn ondoorgrondelijk.
“Toen ik zelf diep in de ellende zat, heeft iemand mij verteld wat Jezus voor mij gedaan heeft.
Ik ben tot geloof gekomen en mijn leven is nieuw geworden.
Mijn zonden zijn vergeven!” Zegt ze op haar website. Het is compensatie! Niemand wil nog iets met haar te maken hebben en zij gooit het op tot geloof komen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Grobbo

Zij gooit alles op haar geloof. Ze is een typisch voorbeeld van iemand die het geloof gebruikt om maar alles te kunnen roepen, anderen te kwetsen en geen verantwoordelijkheid te nemen.

“Ik geloof, dus ik word vergeven”

Nou, als God ook maar een beetje smaak heeft (en waarom zou ‘ie dat niet hebben) dan stuurt Hij dit soort mensen meteen door naar de dependance daar beneden, want je kunt met de beste wil van de wereld toch niet denken dat mensen als Jenny G. het einddoel van de evolutie zijn?

Dan maar naar de hel!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Robert

Reactie uitzending
Het Zwarte Schaap

Amsterdam, 20-juli-2003

Gisteravond de herhaling van de uitzending VARA’s “Het zwarte schaap” gezien, waarin Jenny Goeree-Manschot de hoofdgast was van presentatrice Inge Diepman. Ik had deze uitzending niet eerder gezien. Ik neem graag de moeite om uitgebreid te reageren.

Overigens vind ik Inge Diepman géén goede gesprekleidster: niet objectief, stelt de verkeerde vragen en valse vraagstellingen, laat de ’tegenstanders’ wel uitgebreid aan het woord, máár de hoofdgast onvoldoende. Gespreksleidster Diepman is erg bevooroordeeld. De redactie van Inge Diepman had haar huiswerk slecht gedaan. Indien het praatprogramma bij de omroep EO plaatsgevonden zou hebben, was de kwaliteit van vragen en diepgang beter.

Van de VARA is bekend hoe sensatiezuchtig zij is en helaas veelal ongelovig in het leven staat. Diepman wil altijd het laatste woord en is nog onervaren, onzeker. Op het eind wil ze nog snel even “Ik kom niet in de hemel” kwijt. Dit zegt iets over haar houding…

Ik ben het eens met de stelling van Leen van Dijke (Christen-Unie), inzake homoseksualiteit. Sla de Bijbel er maar op na. Mensen willen dit niet aanvaarden, inclusief de bekende gasten in het programma. De Bijbel is het Woord van God, maar veel mensen kunnen dit wél, maar willen het niet aanvaarden. Ik ben het dus wél eens met Mw. Jenny Goeree. Zij interpreteert dit onderwerp goed van de Bijbel, dit in tegenstelling tot de meeste gasten, ’tegenstanders’, in het praatprogramma.

Jammer dat de VARA én Inge Diepman het niet aandurven zo’n programma live te brengen. Er wordt namelijk veel geknipt in “Het zwarte Schaap”, er wordt bewust veel uitgemonteerd door de VARA, ten nadele van de hoofdgast..

Het standpunt van mw. Goeree inzake de Holocaust ligt mijns inziens anders, genuanceerder. Hier ben ik het niet mee eens.
Overigens, Jezus Christus is op aarde gekomen, gestorven, begraven en weer opgestaan ten behoeve van alle mensen op aarde, dus niet alleen voor een selecte groep. Hiermee wil ik aangeven dat Jezus Christus óók gekomen is voor de gasten achter het hekje, gisteravond. Alléén, men wil dit niet aanvaarden.

Er werd juist door de overige gasten veel onzin uitgekraamd. Die homoseksuele meneer probeert recht te praten wat krom is..
Compliment voor mw. Goeree hoe zij zich staande hield.

Ook de uitgenodigde heer Smalhout moet zijn huiswerk beter doen en wat de Bijbel zegt aanvaarden. Met name over dat het volgens hem onwaarschijnlijk is dat op een vroeg tijdstip weinig mensen aanwezig zouden zijn op dat plein.. Het lijkt alsof hij de hele waarheid spreekt, maar dit ervaar ik anders.. Helaas te lang voor dit forum om het te vermelden.

Wat de zogenaamde bekende gasten betreft in de zaal het volgende:

In de journalistiek is de formule K = 4 x U erg bekend.
“Knowns appear four times as often as unknowns”. Oftewel, de media baseren zich veel vaker (vier keer zo vaak) op bekende bronnen dan op onbekende. Knowns zijn bijvoorbeeld ambtenaren, autoriteiten of vaste deskundigen die regelmatig geraadpleegd worden. Unknowns zijn “nieuwe” bronnen die niet tot het vaste netwerk van de journalist behoren. Begrijpt u wat ik bedoel..

Ik geloof in de boodschap van het Evangelie. Naast de blijde boodschap hoort dus óók het vermanen erbij. Wordt dit niet vergeten in Evangelische kringen?

Jammer dat veel mensen ongepast en zonder enige argumentatie zó reageren, óók op deze website..

Niet-gelovigen (niet christenen) willen graag manipuleren inzake het ontstaan van de Bijbel. Zij willen hiervan niets weten.
Waarom? Omdat ze zelf uit willen maken hoe ze willen leven..

Robert, Amsterdam

 • Vorige discussie