Israel verbant leider PFLP, en sloopt huizen, kiosken en Bedoeïenonderkomens

Israelische militairen hebben woensdagmorgen vroeg het huis overhoop gehaald van Khalida Jarrar, een van de leiders van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (DFLP) op de Westoever. Jarrar is lid van het Palestijnse parlement en een advocaat die regelmatig Palestijnse gevangenen bijstaat. Zij kreeg een in het Hebreeuws gesteld gerechtelijk bevel overhandigd waarin haar bevolen werd haar huis in Ramallah te verlaten en naar een in het bevel aangegeven plek in Jericho te gaan, waar haar een soort huisarrest wachtte. Zij weigerde het papier te ondertekenen. Ze beraadt zich nu op juridische stappen. Het is voor het eerst sinds het midden van de jaren ’80 dat Israel een dergelijke “interne verbanning” probeert op te leggen.

Elders op de Westoever sloopte het Israelische leger woensdag zes huizen en een aantal andere bezittingen.
In At-Tawil, een dorpje vlakbij Nablus sloopten de Israeli’s vier huizen die toebehoorden aan de gebroeders Muhammad Sudqi Salih en Anwar Subhi Saleh. De reden zou zijn dat de huizen zonder vergunning zouden zijn gebouwd. Een vreemde reden, want de huizen waren meer dan 100 jaar oud, volgens Ghassan Daghlas, de man die voor de PA de activiteiten in de nederzettingen volgt.
Enkele uren later werden in Aqaba, een dorpje bij Tubas, nog eens twee huizen gesloopt van ingezetenen van het dorp, zo meldde de plaatselijke burgemeester, Same Sadeq.

Aan de weg tussen Hebron en Jeruzalem vernielden de Israeli’s woensdag een aantal kiosken van boeren uit de regio Beit Ummar die probeerden zo hun druiven en abrikozen te verkopen. Met de stalletjes werd ook hun koopwaar vernield, meldde Mohammed Awad, een plaatselijke activist. De boeren leden flinke schade door het militaire optreden.

De Bedoeïenengemeenschappen in Taybeh en Mikhmash, ten oosten van Ramallah kregen woensdag eveneens bezoek van de soldaten. Verschillende tenten en ook metalen structuren die gebruikt werden om in te wonen, werden omver gehaald. De stcuturen waren het eigendom van Yousef Mousa Ahmad Kaabneh en Moussa Yousef Kaabneh. Iin Mikhmash werden de inwoners eerst uit het dorpje verjaagd voordat er werd gesloopt. Journalisten werden tijdens het optreden van het leger geweerd.

 1. 3

  @1: Nou nou nou, omdat Geert Wilders zo’n zak is gaan we toch ook niet alle Limburgers voor Limbos aanzien? Niet elke Israëliër is het eens met de Likud partijtjes heck, niet eens elke Israëliër is een Joodse meneer of Mevrouw.

  Laten we de “kerk” wel eventjes midden in het dorp laten, want door zoals u te keer te gaan spelen we de polarisatie (Waar partijen als Likud baat bij hebben) in de hand. Waarom denk je dat Likud en Likoed Nederland zo haar best doet om elke Moslim aan IS te hangen?

 2. 4

  @3 er wordt volgens mij een onderscheid gemaakt tussen joden in Israel en kutjoden in Israel. of lees ik iets te veel in de korte comment?

 3. 5

  Al meer dan 47 jaar zijn die kut-joden bezig met massamoorden in Israël/Palestina. Het heeft geen fuck te maken met Likud!
  En het is nou ook niet zo dat Israël een dictatuur is, is het wel? Nee-nee, apartheidsstaat Israël is een joodse staat.
  Het is de Lebensraum ideologie van de kut-joden van Israël die massamoord en etnisch zuivert!

  Voor de rest dom drogreden getetter van #2 en #3.

  Het zijn niet mijn kut-joden.

 4. 7

  @Dehnus
  Mijn excuus voor m’n eerder verwijt richting jou in #5.

  Na het lezen van #2: ‘hullie doen het ook’; ‘hullie zijn nog veel erger’ (triest dat dit altijd nodig schijnt te moet in Israël topics) – las ik opgewonden jou comment diagonaal – met een half oog.

  Het was geen drogreden.

  Sorry.