Irak gaat Internationaal

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Hoge Raad voor de Unilaterale Bevrijding van Irak heeft de Bestuursraad van Irak een plan voorgelegd dat buitenlandse investeringen mogelijk maakt. Strategische sectoren zijn uitgesloten voor buitenlandse investeerders. De bedoeling is dat de kapitaalstroom in Irak wordt omgedraaid, ipv Irak ui, Irak in. Lijkt prima plan, maar in een regio die traditioneel socialistische gesloten economieen kende, en waar voor Irakese investeerders een chronisch gebrek aan kapitaal heerst, is dit niet onomstreden. In aanvulling op dit bericht, lijkt de VS nu eindelijk bereid te zijn het commando in Irak onder VN gezag te plaatsen. Dit onder enorme (financiele) druk, een steeds luidruchtiger worden democratische oppositie, en negatieve polls (voor Bush).

[user: sargasso1 password: sargasso1]

Op de foto stapelen Irakezen trailers Kufa cola op. Dat klinkt lekker, maar smaakt waarschijnlijk van geen meter.

0

Reacties (5)

#1 Carlos

Kufa Cola niet te zuipen ?
De amerikanen hebben voor een vermogen Kufa Cola gejat uit de fabriek.

The manager of the Kufa beverage factory 140 km south of Baghdad is claiming $250,000 for drinks taken and damage done by U.S. soldiers who commandeered the plant in the Iraq war.
http://in.news.yahoo.com/030730/137/26i0e.html

  • Volgende discussie
#2 caprio

dat geeft weer een ander naar smaakje aan de zaak ja…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Lilith

Kufa Cola …. lijkt mij inderdaad smaken zoals het klinkt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 caprio

Wel mooie foto he? Echte Iraakse proletariers met volksdrankje manshoog ernaast. Kan er soms minuten lang naar kijken vanaf de sofa. Overigens is $250k nu ook weer niet echt de meest schandalige streek van de Irak-oorlog meen ik zo. Bovendien, zal elke Irakees wel lopen brullen dat ie bestolen is, je weet maar nooit waar het goed voor is, bovendien zijn Arabieren echte brullers met kleine bukkende hartjes.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Lilith

Als Arabieren al een gewoon gesprek voeren, denk je dat ze ruzie hebben. Dus laat staan (inderdaad) als ze zich ergens over opwinden.

Best grappige foto, maar het is jammer dat die Iraakse proletariers niet functioneel bloot zijn. Had er net iets meer ‘sjeu’ aan gegeven, zeg maar.

  • Vorige discussie