Voor de Canadese financiële adviseurs van Sprott Asset Management is het overduidelijk: aan abrupte klimaatverandering valt vrijwel niet meer te ontkomen. In een rapport getiteld “Investment implications of an abrupte climate change” schetst het bedrijf de gevolgen die toenemende broeikasgasuitstoot zal veroorzaken. Door bijtende winters in Europa zal de vraag naar energie scherp stijgen, de hoeveelheid orkanen & cyclonen gaan scherp toenemen, de voedselproductie in de wereld gaat dalen wegens toenemende droogte en drinkwater zal schaarser worden. Dat alles heeft tot gevolg dat de wereldeconomie op losse schoeven komt te staan. Massale hyperinflatie zal optreden met alle gevolgen van dien. De beste investering die het bedrijf daarom voorziet is een nieuw nucleair tijdperk. Wie nu instapt op de uraniummarkt zou zich over niet al te lange tijd een rijk man kunnen rekenen.“It is clear that the magnitude of change and its consequential fallout will be severe. Nothing, including famines, water wars, water refugees or catastrophic disasters can be ruled out. Inflation could spiral out of control as severe resource scarcity becomes commonplace. Central bank funded deficit spending on commodity intensive infrastructure projects may combine with a litany of supply disruptions to push us into a hyperinflationary environment…. If the past is any indication, every fiat currency in the history of the world has ended up being destroyed by hyperinflation at one time or other. … “
Reacties (7)
John Seymour- The New complete book of Self-Sufficiency.
Kleine investering, wellicht grote gemakken in de toekomst.
Nogal vaag. Maar heeft die hyperinflatie nogal iets te maken met de wereldwijde val van de US dollar ? Met opdeling in binnen- en buitenlandse US dollar ? Dat verklaart dan een Canadees standpunt.
Heb al eens eerder een analyse gelezen van die Sprott Asset management. Toen alleen over die hyper inflatie. Toch niet gek, die Canadezen.
@ Mesca, heeft onlosmakelijk met elkaar te maken. En die interne en externe dollar, die is er al. Zodra er sprake zou zijn van een val dan zitten wij met de brokken. niet zozeer de US. Wij hebben de vorderingen. Zoiets als de zwager die maar geld van je blijft lenen. “Echt waar, ik betaal het terug”. Totdat je zelf in de min komt en je de vordering op je zwager wil incasseren. Het antwoord zal dan zijn; sorry, geld is op. Wie zit er dan met de brokken?
Leuk dat zij per decreet een wetenschappelijk debat over (de menselijke bijdrage van) het broeikaseffect kunnen beeindigen. Andere, afwijkende meningen? Mwah… niet belangrijk. We’re all gonna die!
De firma heeft dus een belang in de nuclaire markt. Vanuit die invalshoek wordt de klimaatverandering gebruikt en in een model geperst. Een hele prestatie. De wetenschap houdt zich pas sinds de jaren tachtig vorige eeuw bezig met onderzoek naar klimaatverandering. Wat duidelijk is dat de materie zo complex is dat er geen eenduidige oorzaak is aan te wijzen van de verandering. Dat het menselijk gedrag een beperkte rol speelt is duidelijk maar welke dat is niet duidelijk.
Die vruchtbare SF plotjes steken steeds vaker de kop op.
De Gouden Eeuw van de SF boeken, strips, films en games breekt aan!
Ik hoop het wel! SF is supervet.