1. 1

  Fijn voor de ontwikkelingslanden maar onze eigen arme sloebers, blijven voorlopig zo die moesten eigenlijk ontwikkelingsgelden krijgen.

 2. 4

  Ik ken genoeg uitkeringstrekkers. Ze lopen niet rond in vodden, kan ik je vertellen. Maar goed, jij hebt één aflevering van Netwerk gezien?

 3. 5

  Eindelijk weer eens goed nieuws. Dit maakt mij een trots man, Nederlander te mogen zijn.

  @JSK
  Helemaal gelijk.

  Ik heb zelf het afgelopen half jaar in een land mogen wonen waar een groot deel van de bevolking echt moest knokken om het hoofd boven water te houden. Als je dit uitzet tegen de Nederlandse interpretatie van armoede zijn er hier geen armen, slechts mensen die het minder breed hebben. In Nederland kan je van uitkeringen (als je niet een slof per dag rookt, geen gouden kettingen met je naam erop wilt, de nieuwste en meest witte sneakers wil dragen en iedere week een nieuw playstation spel wil en nog een vakantie naar salou moet) prima rondkomen. Je moet alleen op de kleintjes willen letten.

 4. 6

  armoede is inderdaad relatief, in nedeland hou je als alleenstaande minus de vaste lasten ongeveer 50 euro over per week om van te leven en daarvan kan je geen breedbeeld kopen en kan je niet op vakantie, is inderdaad van te leven, maar je moet niet een onverwachte rekening voor je neus krijgen, ziek worden, op bezoek moeten bij de tandarts, etc. dan heb je wel een probleem

 5. 8

  – Armoede is ook aangewezen moeten zijn op de voedselbank.

  – Armoede is ook het noodgedwongen bij je ouders wonen met je twee kinderen omdat er geen woning voor je vrij is.

  – Armoede is ook het verplicht gaan werken als alleenstaande ouder, en geen kinderopvang kunnen betalen voor.

  En zo kan je nog wel even doorgaan. Zolang deze situaties zich in Nederland voordoen dan is er armoede in Nederland.