1. 1

  De wereld is een drie-dimensionale spiegel,, lastig eruit te stappen..grenzen. Diegene die lijsten maken kijken in hun eigen spiegelbeeld..ons kent ons dus.

  Ik vind het opmerkelijk dat Ayaan op een van die lijsten staat..history will tell.

  Haar daglijks gedoe vind ik wat zwak maar waar zij voor staat uitermate sterk en moedig ook.

 2. 2

  ehh, wat meet deze lijst? Wanneer ben je een “top public intellectual”? Als je je intellectuele overtuigingen het best kunt populariseren? Als je als intellectueel het vaakst op tv komt? Als je als intellectueel de grootste politieke macht hebt?

  Hoe dan ook een merkwaardige lijst. Dat mensen als Ramadan, Chomsky, Eco en Dawkins (voor het popularisen van zijn biologische werken) erop staan, snap ik, maar Gore, Hirsi Ali en Kasparov? En al die mensen in de top tien van wie de meesten onder ons nog nooit gehoord zullen hebben? Wat moeten we hier een stelletje leeghoofden zijn…

 3. 4

  Die lijst is een online poll, de hele top 10 is alleen maar zo omdat een Turkse krant opriep om op moslims te stemmen, als GeenStijl hier lucht van had gekregen was het Jan-Peter Balkenende die bovenaan had gestaan dus waarom link je ons hiernaar?

 4. 9

  “onze tijd” een goeie @Stijn. Ik hou van academische vraagstelling/puzzels die een kern raken..dit is er beslist eentje..dank.