Ingelegde groene walnoten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

copyright foto Andrei Tchernikov, foodstyling & recept Fiona Ivanov

De Flexitariër gelooft dat je met groenten, granen, kruiden, vruchten, bloemen, wieren, noten en zaden heel fijne maaltijden kunt samenstellen. Smaakt een gerecht echter beter met wat bouillon, vis of een eitje erbij dan doet de Flexitariër daar niet moeilijk over. De Flexitariër houdt niet van dogma’s in het eten. De Flexitariër is een samenwerking tussen fotograaf Andrei Tchernikov en receptontwikkelaar Fiona Ivanov.

Ingelegde groene walnoten

groene jonge walnoten
zout
appelazijn

Nu zijn de walnoten nog groen; tijd om ze in te leggen! Prik de groene schil op enkele plaatsen in met een naald, doe ze in een kom en schep er zoveel zout bij dat ze onder komen te staan. Schenk er dan dusdanig veel kokend water over dat ze geheel bedekt zijn en laat de walnoten 7 dagen afgedekt rusten. Schenk het zoute eraf, zet ze opnieuw in het zout met water en laat ze nog een week staan. Laat ze daarna uitlekken, dep ze goed droog en laat ze op een warme plek 2 dagen rusten tot ze volledig zwart zijn geworden. Doe de walnoten in een schone pot, schenk er een lekkere azijn over en laat enige maanden rijpen. De walnotenpickle smaakt heerlijk in de herst met een pittige kaas (je kunt ze dan met schil en al eten).

0

Reacties (5)

#1 Carlos

In de Amsterdamse Hortus is gisteren juist een oude walnootboom omgezaagd: doodgevroren de afgelopen winter. Hij stond bij ‘het torentje’ op de hoek, mijn favoriete overlegplek op kantoor. Ik heb urenlang vergaderd tussen zijn takken. Maar dit jaar waren er geen groene jonge walnoten, alleen nog dode takken.

  • Volgende discussie
#2 Bernard Weiss

‘receptenontwikkelaar’? Staat in de functieomschrijving dan ook: ‘moet kunnen overtypen’, of moet kennis hebben van ‘copy/paste’?

Dit recept is ouwer dan m’n dooie betovergrootmoei.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#2.1 Levi - Reactie op #2

Azijnpisser, dat je je mag verslikken in een ingemaakte walnoot, of iets met spekjes ofzo…

#2.2 Bernard Weiss - Reactie op #2.1

Levi? Met die naam zou ik je in spek wikkelen, en in varkensvet braden.

#3 Oud Zeikwijf

Ik ga dit recept meteen doorsturen naar mijn moeder. Ze heeft 2 eeuwenoude notenbomen die haar elk jaar karrevrachten aan noten opleveren die ze bij lange na niet op krijgen daar.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie