In de achterkamer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De meeste lampen waren al uit in het gebouw in Den Haag toen de schoonmaakster licht onder de deur van een vergaderzaal zag komen. Er klonken stemmen van politici, en alhoewel het niet mocht volgens haar normen en waarden kon ze de aandrang om haar oor te luisteren te leggen niet weerstaan.

Het waren de stemmen van Zalm en Balkenende die de situatie in Nederland bespraken. “Jan Peter, heus, je doet er goed aan om de gezondheidszorg zo af te knijpen. En natuurlijk is het best wel triest voor mensen die chronisch ziek zijn, maar er is écht niemand die gespaard mag worden. Het is in het landsbelang, dat snap je toch wel? En bovendien, dan hadden ze zich maar moeten verzekeren, er is ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid”.

“Ja, ik wil ook het beste voor Nederland, en ik snap ook wel waarom je het beleid zo hebt uitgestippeld, maar toch stuit het me tegen de borst om mensen de vernieling in te helpen. Zij kunnen er toch ook niets aan doen” sprak de weifelende stem van de premier. Het begint nu al op te vallen dat we qua onderwijs en gezondheidszorg naar de achterhoede van Europa aan het afzakken zijn” sprak Balkenende in een poging resoluut over te komen.

“Ach, waar het om gaat is dat ons niets te verwijten is. Wij gaan de boeken in als de grote saneerders, en de toekomstige generaties zullen ons dankbaar zijn dat wij onze poot stijf hebben gehouden in deze hele 3% begrotingstekort kwestie. En wat die Europese achterhoede betreft: Daar hoor je na volgend jaar niemand meer over. We laten niet voor niets tien arme landen toe tot de EU. Komop zeg, volgend jaar zijn we gewoon weer een keurige middenmoter.

De schoonmaakster draaide zich om en liep naar de uitgang. Het was al laat, en er werd op haar gewacht.

0

Reacties (4)

#1 jj

Ik stel voor om de eerste en de ere divisie te fuseren. Dan zullen we nog wel eens zien of fc zeeland een midden motor wordt.

  • Volgende discussie
#2 mark

“alhoewel het niet mocht volgens haar normen en waarden”
:)

In Amerika hebben ze het probleem niet van die verschillende landjes, maar hoe die federaal ten koste van de toekomst leven is volgens mij toch ook niet echt gezond (niet dat ze hun extra overheidsuitgaven aan onderwijs en zorg besteden).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 J.N. Bosboom

Schandalig, die schoonmaaksters die in plaats van te zwabberen stiekem de boel staan af te luisteren! Meteen ontslaan, op staande voet!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Verbal Jam

Integendeel Bosboom! Ze heeft haar plicht verzaakt! Zij had die kamer direct grondig moeten uitruimen en de betrokken bewindslieden in de container moeten afvoeren! ;-)

  • Vorige discussie