Nienke Beintema werkt voor drie maanden in het Andenes Whale Centre in Noorwegen. Op de site van Natuur&Techniek houdt ze een dagboek bij. Onlangs zat ze met alle onderzoekers aan een smakelijk walvis diner.
“Walvisvlees is lekker. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het is zo. Het smaakt als een bijzonder malse biefstuk, maar dan met een vleugje wildsmaak. Heerlijk met nieuwe aardappelen en vossebessenjam. Beroepshalve – je moet per slot van rekening weten waar je het over hebt – hebben we het hier laatst met zijn allen geprobeerd”.
(Tien ton biefstuk, Natuur&Techniek, 05/08/2002).
Reacties (2)
Ik kreeg al helemaal zin in zo’n walvisje maar toen las ik nog even dit: ” “Als walvissen konden schreeuwen, zou de walvisvaart al lang zijn gestaakt,” is een bekend citaat van een walvisjager.” Toch maar weer een lekkerbekje vanavond.
Tsja, die teksten op die T-shirts, waarover u eerder verhaalde, waren ook al niet zo fraai.