1. 2

  Orbán refereert niet aan Italie, echter wel aan Duitsland, Frankrijk en Nederland. En ter verdere nuance, Hongarije is bereid tot aanpassing, mits.. de landen van wie ze de aan te passen onderdelen hebben gekopieerd ook hun wetgeving aanpassen.
  Kan nog leuk worden :)

 2. 3

  @2: Maar dan gaat het dus niet om de omstreden gedeeltes van de wet begrijp ik, want in Nederland en Duitsland (oké voor Frankrijk durf ik niet in te staan met die gekke Sarko daar) hebben we geen panel bestaande uit politici (van uitsluitend de grootste partij) dat de media (inclusief blogs) beoordeelt op “objectiviteit” en bij schending gigantische boetes kan uitdelen.

 3. 4

  Dit is koren op de molen voor anti-eu aanhangers.
  De suggestie dat, terwijl wikileaks net aantoont dat journalistiek juist al zeer beperkt is geweest de afgelopen jaren, journalistiek dictoriaal ingedamt moet worden is een toonbeeld van achtelijkheid.

 4. 6

  @5: Wat zit die er pijnlijk ver naast zeg, iemand als oud-communist opvoeren die een beroepsverbod kreeg van de communisten en in 1956 uit Hongarije gevlucht is, alleen maar omdat die in Hongarije hetzelfde ziet gebeuren dat hij in de jaren ’80 over de communisten rapporteerde.