1. 1

  De extremen vliegen om de oren he. Gisteren nog de “schijf-van-vijf” opgesteld op de Beagle, of die ooit vruchtbare streek in Australie compleet verdord…

  Teflon ondergoed, is dat niks?

 2. 2

  @0 / mouseover
  De zonne-activiteit was het vorige decennium (en ook de halve vorige eeuw ) juist extreem hoog, die eerdere activiteit zal nog via oceaanwarmte [email protected] jaren doorwerken. (Scafetta et al..) en temp. gevolgen hebben. Dus dat het nu warm is, past juist.

  zie 37 en 31 ev. https://sargasso.nl/archief/2010/05/17/heetste-april-ooit/#comment-428676

  ps Dit is een lokaal weerrecord (sinds 1800) die met tienduizenden verschillende plaatsen op de aarde met de regelmaat vd klok te verwachten zijn, of gaan we elk lokaal weerrecord nu propageren. Verder volgens de ipcc modellen is het ook nu nog geen 1 graad warmer dan zonder antropogene invloeden. Verder verwacht ik dat de nu gemelde meting @ India door de bevolkingsdichtheid ook deels nog hoger is door het urban heat island effect.

 3. 8

  @seven: de zon is goed voor ca. 7% van de opwarming van vorige eeuw en nog (veel) minder vanaf 1980. Scafetta’s werkjes, daar is mee afgerekend in de wetenschap. Scafetta’s rekenwerk is op z’n zachtst gezegd ‘creatief’. Soms ook geheel niet te repliceren. Scafetta “publiceert” nu z’n grappen liever bij/voor rechtse denktanks, want dan blijven je fabeltjes langer hangen. Tevens is er een waslijst met papers over de zon die aantonen wat ik in de eerste zin verklaar.

  Ik kan links geven bij alle beweringen en aantijgingen, maar a) dat heb ik al eerder gedaan (en ik ben geen herhaaltrut) en b) seven heeft daar geen boodschap aan, want in het geval van “Scafetta, 20xx” is het kijk, peer reviewed!! Bij alle andere peer reviewed papers waarin het tegendeel bewezen wordt gaat het volgens seven om een complot. Denk maar aan climategate, he.

  En maar blijven komen met die afkoelingin de toekomst en dan niet willen zeggen wanner. Nee, want die komt niet. Tosser.
  PS OLO @ mouseover!