Holy Mary, mother of Jezus

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Afgelopen week verscheen in Australië in het tot dan toe onbekende plaatsje Coogee Beach de heilige maagd Maria. Zij deed dat ditmaal in de vorm van een hek op een pier. Haar verschijning was zo goed gecamoufleerd dat je wel een waar gelovige moet zijn om haar te herkennen. Voor leken zal het altijd een hek op een pier blijven.

Hek of Heilige?

Helaas bleek het aanvankelijk nogal lastig te zijn er een goede foto van te vinden… en dat was voor mij een aanleiding om eens te kijken of het iemand gelukt is om deze onbevlekte dame op de gevoelige plaat vast te leggen.

Ik ging naar Google, en bevond mij in een mum van tijd op Bedevaartsweb.com dat zich omschrijft als “het meest complete overzicht van Bedevaartsoorden, verschijningen, reizen, devotia, nieuws en vele andere religieuze onderwerpen op internet”.

Dat klinkt goed, temeer omdat ze een pagina met alle Maria verschijningen hebben, waar ook ter wereld. Hier hebben ze Maria””s, ik weet het zeker! Vol verwachting klopt mijn hart…

Helaas, geen beeldmateriaal hier, wel een net iets te lang verhaal over een Amsterdamse verschijning. Het tekort aan plaatjes wordt wel goedgemaakt door de webcam vanaf het Sint Pietersplein (Realplayerlinkje), maar daar is het uitgestorven, geen maagd te bekennen.

Maar wacht: Als er ergens een grootgrutter in bovennatuurlijke zaken is, dan is dat toch wel in Rome, maar daar hebben ze weer geen Wet Openbaarheid Bestuur, dus dat is eigenlijk bij voorbaat al kansloos, en dat probeer ik maar niet eens.

Ondertussen heeft mijn zoekopdracht bij Ananova wel resultaat gehad, en ja hoor…

Het is een hek…

Een devoot christen aanbidt een stuk hout
Een devoot christen aanbidt een stuk hout.

0

Reacties (5)

#1 Jan des Bouvrie

Wat een onzin zeg! Kijk dit soort acties veroorzaken geloven nou een slechte naam. (net zoals kwakzalvers a la Diekstra de wetenschap een slechte naam bezorgen)

  • Volgende discussie
#2 Grobbo

Hmmm daar ben ik het niet echt mee eens hoor. Ik kan hier wel om lachen, en iedereen moet aanbidden wat hij wil. Ik vind zaken als vrouwen besnijdenis of heksenverbrandingen pas echt erg.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Carlos

Ja ja daar komt ie weer, Carlos met z’n gelul over biologische identiteit!!!

Maar ik zou willen zeggen dat ik geloof… dat ik denk… dat ik… dat bo-ven-ste plaatje gezien mijn biologische identiteit apetijtelijker vind dan het onderste.

Een Goedemiddaaag!!!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Carlos

“in de vorm van een hek op een pier”

en wie kent deze nog ?
Huub Huub Huub Barba Truuc !!!

(of was het nou huuchuuchuuc?, dat rijmt tenminste op truuc?)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Grobbo

Volgens mij was het huuk huuk, maar daar zou ik geen eed op durven zweren…

  • Vorige discussie