Hirsch Ballin over de knie!

faberklein.JPGMinister van Justitie Hirsch Ballin heeft een zeer Ernstige blunder gemaakt in de zaak Klaas-Carel Faber. Voor wie het niet weet: Oud-SS-er Faber is een van de laatste vier voortvluchtige Nederlandse oorlogsmisdadigers in Duitsland. Hij is medeschuldig aan tientallen moorden op verzetsmensen en gijzelaars. Na de oorlog werd de banketbakker uit Haarlem ter dood veroordeeld maar hij ontsnapte in 1952 naar Duitsland. Dit voorjaar leek het erop dat Faber voor altijd een vrij man zou zijn maar na wat spitwerk kwam ik, als voorzitter van de stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden, er achter dat vervolging wel degelijk mogelijk is.
In dem hiesigen Verfahren gegen Klaas Fabe geht es um eine strafrechtliche Sache. Der deutsche Staat verlangt von den Angehörigen der Opfer keine Kosten, selbst bei erfolgloser Beschwerde“, laat Openbaar Aanklager dr. Lutz vanuit Beieren deze ochtend nogmaals weten.
Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin antwoordde echter op vragen van de Kamerleden Krista Van Velzen (SP), Fred Teeven (VVD) en Aleid Wolsfsen (PvdA) op 14 augustus: “Het is bijzonder te betreuren dat het niet mogelijk is gebleken om K.C. Faber verantwoordingen te laten afleggen voor zijn misdaden.” Zijn ambtenaren hebben gewoon slecht werk afgeleverd.
Een familie heeft zich al via de stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden partij gesteld bij de Staatsaanwalt. Ik ben op zoek naar meer nabestaanden van slachtoffers van Faber. Ze kunnen contact opnemen via de e-mail of postbus. Zie ook: www.onderzoekoorlogsmisdaden.nl

::: deze post staat ook op: arnoldkarskens.blogspot.com :::

 1. 2

  je kunt onderzoeken tot je een ons weegt, ijdel menneke

  Alzheimerisch und stram wie lederhosen naar de rechtbank, en gij geloof da? ha!
  Een ziekte veinzende ss’er die never nooit niet achter tralies gaat dus.
  Zolang karadicz en osama nog lekker rondzwabberen hoeft deze kerel zich geen zorgen te maken.

 2. 3

  @ Steeph

  “Het is bijzonder te betreuren dat het niet mogelijk is gebleken om K.C. Faber verantwoordingen te laten afleggen voor zijn misdaden.”

  Kan je een mens dan dwingen om een bekentenis af te leggen? Of wordt er met dit citaat iets anders bedoeld?

 3. 4

  Off topic:

  Opdit moment worden er in Amsterdam, hoek Prinsengracht/Looiersgracht filmopnames gemaakt voor een nieuwe versie van het Anne Frank verhaal.
  Men schijnt er geen genoeg van te krijgen.

 4. 5

  Voor wat betreft het over de knie leggen van Hirsch Ballin zeg ik volmondig ja! Maar dan niet voor dit akkefietje. Wel voor de afhandeling van de Joris Demmink affaire die toch maar weer mooi in de doofpot aan het belannden is. Of is Joris Demmink inmiddels hoogste ambtnaar bij Justitie af?

 5. 6

  Volgens mij is het geen stommiteit van het ministerie. Ze hebben al jaren zo vaak stommiteiten begaan in dit soort zaken, dat het volgens mij beleid is. Waarom is me een raadsel.