Hirsch Ballin gaat vakkenvuller te lijf

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Ernst Hirsch Ballin (Foto: Flickr/Erik van Roekel)

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justie heeft zich donderdagavond in een Super te Tilburg dusdanig misdragen dat het nodig was om twee beveiligers in te schakelen. De situatie escaleerde toen een vakkenvuller de bewindsman moest mededelen dat de reuzenmergpijpen uit het assortiment waren gehaald. Een fysieke aanvaring bleek onafwendbaar.

“De minister vroeg mij met een vriendelijke, bijna vaderlijke glimlach of er nog reuzenmergpijpen waren. Het is in huize Hirsch Ballin traditie om deze op donderdagavond bij de koffie te eten,” aldus vakkenvuller Achmed el Quchasa (15). Toen het antwoord van de medewerker negatief was sloegen de stoppen bij de bewindsman door. “Hij liep rood aan, brieste door zijn neusgaten en sloeg taal uit die ik in eerste instantie opvatte als wartaal. De manager vertelde mij later dat het hier om de Oudhollandse scheldwoorden ‘schobbejak’, ‘galgebroed’ en ‘heikneuter’ ging.”

De minister ging hierna volgens manager Mervin Keukeldraaf ‘zijn boekje volledig te buiten’. “Hij rolde zijn Rockszegelkaart op en sloeg daarmee op de schouder en de billen van Achmed. Onze beveiligers moesten tussenbeide komen en verzochten de minister zijn boodschappen onmiddellijk af te rekenen, waarna hem uiteraard een nieuwe Rockskaart is gegeven.”

De directie van het Superfiliaal heeft de minister een officiële waarschuwing gegeven voor zijn wangedrag. Mocht zich in de toekomst een soortgelijk incident voordoen dan loopt hij het risico een winkelverbod van een week te krijgen. “Zelfs nadat hem een alternatief was aangeboden in de vorm van een aantal luxe mini-spijsbroodjes, kon hij zich niet in bedwang houden. Wij voelen ons dan ook genoodzaakt een sterk signaal af te geven,” aldus Keukeldraaf.

De minister heeft zijn misstap ‘ruiterlijk erkend’. Ook heeft hij persoonlijk zijn excuses aangeboden aan de geschokte vakkenvuller. De CDA-er worstelt al jaren met een suikerprobleem. “Naast de mergpijpen heb ik al langer een zwak voor chocoladerepen van Bros. Dat zijn echt heerlijke bruisende chocolaatjes. Ik ga er hard aan werken om dit tot het verleden te laten behoren,” aldus Hirsch Ballin.

 1. 1

  Ik weet niet of het waar is. Heb het nergens gelezen.

  Maar als het zo is dan blijkt dat ambtenaren alles mogen zeggen en doen tegen een gewone burger.

  Zelfs jonge agenten nemen het niet zo nauw met de wet. En stoppen zelfs voor mindere bewoordingen iemand 4 uur in de cel.

  Ik zou me bedreigd voelen, maar als burger moet je alles over je heen laten komen.

  Hoezo voorbeeld funktie ?
  Die kennen politici niet.

  En over zijn suikerverslaving hetzelfde.
  Als hun ziek worden ligt het niet aan hun leefwijze of eetgewoonten.

 2. 3

  L.s.,
  Ja behalve dat het fenomeen draaideurmagistraat (geflipte magistraten uit Holland die opduiken in de Hollandse staatskolonien in De West) blijkt Ernst ook nog een draaideurcrimineel te worden. Wat staat er op de winkel-video? Is er huiszoeking gedaan door anti-terreur-team? Stemmen zijn vingerafdrukken overeen met zijn paspoortchip-inhoud? DNA afgenomen? Zijn DNA zwerft al als zwerfvuil rond in Geneve!
  han willems

 3. 4

  Er is geen land als Nederland met zoveel wetten en bepalingen. Voor het handhaven van e.e.a. over de afgelopen 9 jaar hebben we de ministers van klassejustitie gehad met de namen Hirch Balin en Donner.
  Deze ministers van klassejustitie hebben o.a. de oorlogsmisdaden van nederlanders in Irak etc. moeten beoordelen.
  Deze ministers gaven leiding aan een team van officieren van justitie die geen moeite hadden met het bekijken van kinderporno op hun eigen dienstcomputers.
  Vervolgens zijn daar dan de rechtercommissarissen en de hoofdcommissarissen die aangesteld zijn om misdadigers te vangen.
  Deze laatsten sturen aan, geven leiding aan de commissarissen, het ontelbare team van rechercheurs en politieagenten (niemand weet hoeveel het er zijn).
  Deze agenten van politie krijgen tijdens hun opleiding een belangrijk credo mee, “Zorg ervoor dat ze het niet kunnen bewijzen”, en “Alles mag als een ander het maar niet ziet of hoort”.
  Zo leren alle politie en justitie functionarissen om zich in te leven in de denkwijze van de crimineel vandaar het adagium wat geen een politie of justitie functionaris wil horen: “Met dieven van je dieven”.
  Nu dan weet de burger genoeg.
  Dus m.a.w., het uniform bepaald wie dan op wie mag jagen.
  In dit licht is de scheldcanonade door een minister met de platte bek tegen een vakkenvuller verklaarbaar.

 4. 5

  Ja maar wat wil je dan?
  Als die hoge pieten niet hetzelfde doen als de maatschappij waar ze uit komen dan zijn het weer lieden die niet in de maatschappij staan! Dan luisteren ze niet naar het volk!
  Het is overal zo! Het volk is nu eenmaal helemaal verrot! Dan is het toch niet vreemd als die lieden óók verrot zijn?
  Het volk krijgt het bestuur en de rechters die het verdient.

  Dat dit stukje niet waar is is duidelijk. Helaas is de waarheid véél erger. Het blijft niet bij schelden en schreeuwen. Zowel klanten als medewerkers van winkels misdragen zich als beesten. Waarom? Om dat het kan!

 5. 6

  Geniaal stuk.

  Ik las dat de PVV-stemmer zich ‘gepakt’ voelt, de uiting hiervan komt nu zelfs bij reacties onder -overigens erg vermakelijke- fictie terug.

  Kenmerken
  -“hoge pieten”
  -de maatschappij
  -gewone burger / het volk

  Prachtig!