Het wonderlijke levensverhaal van Nii Lamptey

Al enkele weken volgen een aantal mensen, waaronder sargasso-collega blogger Arnold Pannenborg, de Afrika Cup in Ghana. Voor verschillende media worden weblogs, artikelen en filmreportages gemaakt. Vanmiddag is dan eindelijk de finale, waar niet thuisland Ghana en topfavoriet tegen elkaar uitkomen, maar waar Kameroen en regerend kampioen Egypte het tegen elkaar opnemen.

Zoals jullie merken kijken wij verder dan het voetbal. In het voorlopig laatste posjes is het nu al veelbesproken item ‘Wereldvoetballer wordt schooldirecteur’ over de Ghanese ex-voetballer Nii Lamptey, welke voor VolkskrantTV werd gemaakt. Een uitgebreid artikel over Lamptey is dit weekeinde te lezen in de Volkskrant of op de roadto2010.nl. De reportage gaat over de bijzondere band tussen Nii Lamptey (oud-voetballer van onder andere PSV Eindhoven) en zijn voormalige coach Aad de Mos. Kijk en geniet van deze reportage uit Ghana:


Nadat deze reportage gemaakt was gingen we naar de training van Vitesse en we hadden daar een interview met Aad de Mos waarin hij werd gevraagd om te reageren op de loopbaan en het leven van Lamptey. Na het zien van de beelden reageert Aad de Mos emotioneel en zegt hij zijn steun toe aan de school van Nii Lamptey. Deze beelden zijn op 7 februari ook al vertoond in De Wereld Draait Door.

0

Reacties (2)

#1 Peter

En zo gaat de Mos, via een omweg, weer terug naar het onderwijs.
Voor zijn voetbalcarrière goed loos ging, stond hij midden in de Haagse Schilderwijk voor de klas. Meester de Mos hoorde destijds tot het legioentje onderwijzers dat het vertrouwen wist te winnen van de kids die in “achterstandswijken” moesten opgroeien. Meesters en juffen die het onderste uit de kan haalden om er het beste van te maken.

  • Volgende discussie
#2 ivo victoria

lamptey was een geweldige voetballer bij anderlecht in tijden dat het belgisch voetbal er nog toe deed. daarna ging het alleen nog bergaf, al zou het me niet verbazen dat dat kwam omdat hij veel ouder was dan men dacht. wellicht was het wonderkind van 16 al een eindje in de 20…

  • Vorige discussie