Het staat niet in het partijprogramma. Dus.

OPINIE - Freek Jansen is voorzitter van de jongerenafdeling van Forum voor Democratie en had afgelopen zaterdag een boreaal feestje met aanhangers en partijprominenten. Het verslag in de Volkskrant levert een beeld op dat mijn indruk van die club vrij precies bevestigt. Ze denken écht dat er een complot is van “[…] de gevestigde orde. Ze leren ons dat de Nederlander niet bestaat, dat onze geschiedenis slecht is, dat we een onaflosbare erfschuld dragen waarvoor onze wereld tot een einde moet komen. Via de angst voor sociale isolatie dwingen zij ons apathisch in te stemmen met onze eigen afschaffing.”

Ik vraag mij bij dat soort uitspraken altijd af, waarom iemand ook maar een seconde zou denken dat ik mij en de mijnen, of jou of wie dan ook zou willen afschaffen. Nou ja, stiekem zou ik hún wel graag afschaffen, maar ik neem ook genoegen met sociale isolatie.

Het staat niet in het partijprogramma. Dus.

Want. De grap is dat hier heel duidelijk wordt dat alles wat Dingetje uitkraamt, wel degelijk serieus resoneert bij zijn aanhang. Terwijl ons op allerlei manieren steeds wordt voorgehouden dat er heus geen sprake is van vrouwonvriendelijkheid en racisme, want het staat niet in het partijprogramma. Meneertje zelf verschuilt zich continue achter artistieke vrijheid, pseudowetenschap en andere rookschermen. Aanhangers verdedigen die houding met hand en tand op internet, zaniken dat op alle slakken zout wordt gelegd en dat je verdorie ook NIKS MEER MAG ZEGGEN!

Het is allemaal genetisch bepaald. Dus.

Ondertussen staan hier dus IQ-fetisjisten te klagen over de “rappe daling van het genetische IQ”(sic), naar we mogen aannemen als gevolg van de homeopathische verdunning (ik ga hier echt niet nog een keer uitleggen wat er verkeerd is aan die redenering, dat wordt een hele verhandeling en me dunkt ook dat dat voldoende is behandeld). Er is een flirt-coach uitgenodigd die nog maar eens benadrukt dat vrouwen echt heus minder excelleren en dat als ze nee zegt, ze dat echt niet altijd zo bedoelt. Dat is allemaal genetisch bepaald, vrouwen en zwarten zijn gewoon dommer. Die moeten overheerst worden, en daarvoor hebben de mannen “[…] doorzettingskracht nodig, discipline, overwinningsdrang, ja, zelfs overheersingsdrang.” Maar ah joh, het staat niet in het partijprogramma, dus maak je niet druk.

Annabel, het wordt niets met jou. Dus.

Het verbaast wel dat Annabel Nanninga de enthousiastelingen aan het verstand probeert te peuteren, dat het misschien niet zo handig is om zulke controversiële standpunten breed uit te venten, als je tenminste iets wil bereiken. Annabel “gaskamer-dobberneger” Nanninga, nota bene. Maar ja, het blijft een vrouw, en vrouwen zijn soft, dus haar verhaal maakt geen indruk. De mannen willen winnen! Voor zichzelf! Correctie; voor húnzelf! De blanke-mannen-kudde mag niet verzwakken! Zij zijn geen schapen, nee zij zijn mammoeten! Oké dat laatste heb ik zelf bedacht, want dat was het beeld dat in me opkwam.

Clown world

Het werkt ook allemaal wel op mijn lachspieren. Jansen heeft het over een “antwoord op de clown world”. Nou bedoelen ze daar in die kringen juist de zogenaamde politieke correctheid van de linkse gutmenschen mee, maar ik denk toch echt meteen aan types als Donald Trump, Boris Johnson, Geert Wilders en de lavendelsnuiver himself. Deze clowns hebben geen benul van de echte problemen op de wereld en hebben daar ook geen interesse in. Het zijn alfamannetjes die gewoon graag bovenop de rots willen zitten. Jansen zegt: “Wij gaan onze beschaving redden van de dreigende ondergang.” Nou graag! Het staat niet in het partijprogramma, dus misschien gaan ze het nog wel doen ook.

 

Dit artikel verschijnt ook op hoevrouwendenken.nl

 1. 1

  En dat hitlersnorretje van Hiddema is dus geen hitlersnorretje want aan beide kanten 2 mm breder. En dat hitlercolbertje is twee tinten minder bruin. En het was niet hij maar zijn vader die lid was van de NSB en ook als zoonlief in die tijd boer was geweest was hij ook lid geworden, maar hij is geen boer en het is niet in die tijd, dus waar maken we ons nou allemaal druk om? Eén zwaluw maakt nog geen nazipartij. /sarcasme_off

  Wat wèl in het partijprogramma staat is dat het helemaal niet erg is dat Rusland de soevereiniteit van Georgië en Oekraïne niet respecteert en dat we gewoon alle sancties moeten laten varen.

 2. 2

  “Ze denken écht dat er een complot is van “[…] de gevestigde orde.” Spannend verhaal zo, het complot van “De gevestigde orde” alias de Neoliberalen versus het Boreale hondenfluitjes complot. De Da Vici Code en Jason Bourne zijn er niets bij, gelukkig heb ik genoeg rolletjes aluminiumfolie in huis. :-)

 3. 3

  Dat uitroeien en sociale isolatie is projectie, dat is waar ze bang voor zijn want dat is wat ze doen of hebben gedaan. Hier zitten typen bij van de SGP school, en die hebben dat altijd als een wapen gebruikt.